Веганські кекси з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Уявляю веганські кекси з яблуками і покажу, як їх приготувати. Виходить просто чудова випічка: з м'якою серединкою, начинкою з ароматних яблук і хрусткою верхньої скоринкою.
У рецепті можна використовувати будь-який «рослинне» молоко: соєва, мигдальне, вівсяне. Якщо ви не дотримуєтеся правил веганскої харчування, то використовуйте звичайне молоко.
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Яблука - 4-5 штук
- Обкладинка - 1 штука (паличка або 1 немає. Л.)
- Лимон - 1/2 штуки
- Цукор коричневий - 180 грам
- Сода харчова - 2 чайних ложки
- Ванілін - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 80 мілілітрів (рослинне)
- Олія соняшникова - 50 мілілітрів
- Оцет яблучний - 2 чайних ложки
- Пластівці вівсяні - За смаком
1. Очистіть яблука, наріжте дрібними кубиками і покладіть в сотейник або глибоку сковороду. Додайте паличку кориці, лимонний сік і 2 столові ложки коричневого цукру. Гасіть яблука до м'якості на слабкому вогні. Брати приклад 150 г тушкованих яблук і перетворите їх в пюре за допомогою погружного блендера.
2. Для тіста: у велику миску просійте борошно, додайте решту цукру, соду, ванілін, сіль і перемішайте віночком. В іншу миску влийте молоко, соняшникова олія, яблучне пюре, яблучний оцет і все перемішайте. Рідкі інгредієнти додайте до борошняної суміші і добре перемішайте.
3. Форми для кексів заповніть наполовину тестом, зверху покладіть по 1 ст. L. Тушкованих яблук з корицею.
4. Накрийте яблука тестом і посипте вівсяними пластівцями.
5. Випікайте кекси в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 20 хвилин, перевіряйте готовність зубочисткою.
6. Дайте готовим кексів трохи охолонути в формі, потім викладіть на блюдо і подайте на стіл. Смачного!