Рецепт Ватрушки з сиром на безопарном тесті фото

Ватрушки з сиром на безопарном тесті
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Ватрушки
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

У ватрушки в якості наповнювача найчастіше використовується сир. Але бувають і виключення, такі як фарш, пюре, варення… Незалежно від начинки завжди виходить дуже смачно!

Опис приготування:

Це одне з найвідоміших страв російської кухні. Ватрушки виходять соковиті, на пуховій тесті. У сир для ватрушок можна додати родзинки, горіхи або цукати. Дуже смачно подати з чаєм або молоком!

  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Яйце - 4 штуки(2 в тісто, 2 в начинку)
  • Цукор - 6 Ст. Ложок(3 в тісто, 3 в начинку)
  • Сіль - 1 чайних ложок
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Борошно - 450 грам
  • Дріжджі пресовані - 35 грам
  • Сир - 500 грам
  • Вода - 50 мілілітрів (тепла)
  • Жовток яєчний - 1 штук
ватрушки з сиром на безопарном тесті - фото крок 1
Дріжджі розчиніть у теплій воді.
ватрушки з сиром на безопарном тесті - фото крок 2
Додайте м'яке вершкове масло, сіль і цукор.
ватрушки з сиром на безопарном тесті - фото крок 3
Додайте тепле молоко, яйця і борошно, замісіть тісто. Залиште його в теплому місці на 1-1, 5 годину, щоб воно підійшло.
ватрушки з сиром на безопарном тесті - фото крок 4
Готове, підійшло тісто розділіть на невеликі шматочки.
ватрушки з сиром на безопарном тесті - фото крок 5
Для начинки змішайте сир, цукор і яйця.
ватрушки з сиром на безопарном тесті - фото крок 6
На деко викладіть коржі з тіста, сформувавши в центрі поглиблення. Викладіть трохи начинки. Бока змастіть жовтком і поставте в духовку, розігріту до 190 градусів на 20-30 хвилин.
ватрушки з сиром на безопарном тесті - фото крок 7
Приємного чаювання!

Схожі рецепти