Ватрушки з сиром на безопарном тесті
(покроковий рецепт з фото)
У ватрушки в якості наповнювача найчастіше використовується сир. Але бувають і виключення, такі як фарш, пюре, варення… Незалежно від начинки завжди виходить дуже смачно!
Це одне з найвідоміших страв російської кухні. Ватрушки виходять соковиті, на пуховій тесті. У сир для ватрушок можна додати родзинки, горіхи або цукати. Дуже смачно подати з чаєм або молоком!
- Молоко - 250 мілілітрів
- Яйце - 4 штуки(2 в тісто, 2 в начинку)
- Цукор - 6 Ст. Ложок(3 в тісто, 3 в начинку)
- Сіль - 1 чайних ложок
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 450 грам
- Дріжджі пресовані - 35 грам
- Сир - 500 грам
- Вода - 50 мілілітрів (тепла)
- Жовток яєчний - 1 штук
Дріжджі розчиніть у теплій воді.
Додайте м'яке вершкове масло, сіль і цукор.
Додайте тепле молоко, яйця і борошно, замісіть тісто. Залиште його в теплому місці на 1-1, 5 годину, щоб воно підійшло.
Готове, підійшло тісто розділіть на невеликі шматочки.
Для начинки змішайте сир, цукор і яйця.
На деко викладіть коржі з тіста, сформувавши в центрі поглиблення. Викладіть трохи начинки. Бока змастіть жовтком і поставте в духовку, розігріту до 190 градусів на 20-30 хвилин.
Приємного чаювання!