Рецепт Ватрушки з повидлом фото

Ватрушки з повидлом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Булочки , Ватрушки
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Ароматна свіжа випічка з рум'яною скоринкою і повітряна всередині - це саме те, що потрібно до чаю. І діти будуть задоволені, і дорослі в захваті. Спробуйте і ви приготувати смачну здобу з повидлом.

Опис приготування:

Якщо хочете чогось смачненького, ароматного і пишного з випічки - я пропоную вам приготувати дивовижно смачні ватрушки. Рецепт приготування ватрушок з повидлом дуже простий, робити їх - одне задоволення. Навіть якщо ви не любитель ватрушек, ці вам обов'язково сподобаються.

  • Молоко - 1 Склянка
  • Яйце - 2 штуки
  • Вершкове масло - 50-70 грам
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі пресовані - 15 грам
  • Борошно - 3-3, 5 склянки
  • Povidlo - 1 Склянка
ватрушки з повидлом - фото крок 1
У тепле молоко додаємо цукор і неповну чайну ложку солі.
ватрушки з повидлом - фото крок 2
Далі додаємо дріжджі, розмішуємо, поки вони повністю не розчинятися в молоці.
ватрушки з повидлом - фото крок 3
Вершкове масло треба розтопити і додати в суміш. Я це робив в мікрохвильовці. Яйця злегка збити виделкою і теж вилити в молочну суміш.
ватрушки з повидлом - фото крок 4
Додаємо просіяне борошно, вимішуємо м'яке тісто.
ватрушки з повидлом - фото крок 5
А тепер відправляємо наше тісто на расстойку в тепле місце. Я відправив в мультиварку. Ставимо режим"Йогурт" і час - 90 хвилин. Тісто має дуже добре піднятися.
ватрушки з повидлом - фото крок 6
Що піднялося тісто трошки підминає і ділимо на частини. У мене вийшло 11 великих шматочків. Робимо кульки, трохи прим'яв, викладаємо їх на деко, застелений папером. Накриваємо рушником і залишаємо на 15 хвилин.
ватрушки з повидлом - фото крок 7
За допомогою склянки або невеликої чашки робимо поглиблення в заготовках для ватрушок. Дно чашки обов'язково потрібно змастити рослинним маслом, щоб тісто не прилипало.
ватрушки з повидлом - фото крок 8
У кожне поглиблення викладаємо 1-2 чайні ложки густого повидла. І відправляємо ватрушки в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.
ватрушки з повидлом - фото крок 9
Трохи остиглі ватрушки подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти