Ватрушки з повидлом
(покроковий рецепт з фото)
Ароматна свіжа випічка з рум'яною скоринкою і повітряна всередині - це саме те, що потрібно до чаю. І діти будуть задоволені, і дорослі в захваті. Спробуйте і ви приготувати смачну здобу з повидлом.
Якщо хочете чогось смачненького, ароматного і пишного з випічки - я пропоную вам приготувати дивовижно смачні ватрушки. Рецепт приготування ватрушок з повидлом дуже простий, робити їх - одне задоволення. Навіть якщо ви не любитель ватрушек, ці вам обов'язково сподобаються.
- Молоко - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 50-70 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі пресовані - 15 грам
- Борошно - 3-3, 5 склянки
- Povidlo - 1 Склянка
У тепле молоко додаємо цукор і неповну чайну ложку солі.
Далі додаємо дріжджі, розмішуємо, поки вони повністю не розчинятися в молоці.
Вершкове масло треба розтопити і додати в суміш. Я це робив в мікрохвильовці. Яйця злегка збити виделкою і теж вилити в молочну суміш.
Додаємо просіяне борошно, вимішуємо м'яке тісто.
А тепер відправляємо наше тісто на расстойку в тепле місце. Я відправив в мультиварку. Ставимо режим "йогурт" і час - 90 хвилин. Тісто має дуже добре піднятися.
Що піднялося тісто трошки підминає і ділимо на частини. У мене вийшло 11 великих шматочків. Робимо кульки, трохи прим'яв, викладаємо їх на деко, застелений папером. Накриваємо рушником і залишаємо на 15 хвилин.
За допомогою склянки або невеликої чашки робимо поглиблення в заготовках для ватрушок. Дно чашки обов'язково потрібно змастити рослинним маслом, щоб тісто не прилипало.
У кожне поглиблення викладаємо 1-2 чайні ложки густого повидла. І відправляємо ватрушки в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Трохи остиглі ватрушки подаємо до столу. Смачного!