Варення-желе
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я розповім, як приготувати варення-желе - дуже смачний десерт, який можна довго зберігати в стерильних банках. Цей рецепт підходить майже для будь-яких фруктів. Особисто я взяла айву.
Цей рецепт стане відмінним доповненням для вашої колекції рецептів домашнього консервування. Дуже солодке варення-желе підійде для начинки будь-якого роду випічки або ж з легкістю стане гарним десертом. За цим рецептом можна приготувати варення-желе з практично будь-яких фруктів і ягід. Їм можна начинити кекси, тістечка, печиво або сиркові десерти.
- Цукор - 600 грам
- Айва - 1, 5-2 кілограма
1. Ayvu з razrezhyte 4 частини, вийміть насіння і виріжте серцевину. Залийте водою і варіть до розм'якшення.
2. Відвар профільтруйте через марлю. Мірним стаканом води додавайте необхідну кількість відвару, продовжуйте варити його ще 30 хвилин.
3. Потім додайте цукор з розрахунком: 600 грам цукру на 2 л відкриває.
4. Опустіть термометр і Уваров сироп. Коли температура підніметься до 108 градусів Цельсія - сироп готовий.
5. Розлийте сироп в стерильні банки. Смачного!