Варення з журавлини
(покроковий рецепт з фото)
Варення з журавлини - що може бути простіше і більш геніальної?
Для того, щоб приготувати варення з журавлини необхідний 1 кілограм цієї ягоди. Журавлину перебираємо, промиваємо, і кладемо в каструлю, заливаємо водою (спочатку півсклянки) і варимо під закритою кришкою на Мелен вогні, поки ягода не стане м'якою (близько 5-10 хвилин).
Перетираємо ягоду через сито або за допомогою блендера. Паралельно варимо сироп. У каструлю виливаємо 1 стакан води і додаємо цукор. У готовий сироп кладемо перетерту журавлину, додаємо очищені від шкірки яблука (часточками), горіхи і варимо суміш приблизно годину. Далі розливаємо по банках.
Приємного!
- Вода - 1, 5 склянки
- Журавлина - 1 кілограм
- Цукор - 2, 5 склянки
- Яблука - 1 кілограм
- Грецькі горіхи - 1 Склянка
Перетираємо ягоду через сито або за допомогою блендера. Паралельно варимо сироп. У каструлю виливаємо 1 стакан води і додаємо цукор. У готовий сироп кладемо перетерту журавлину, додаємо очищені від шкірки яблука (часточками), горіхи і варимо суміш приблизно годину. Далі розливаємо по банках.
Приємного!