Рецепт Варення з журавлини фото

Варення з журавлини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Журавлина
Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 6-9
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Варення з журавлини - що може бути простіше і більш геніальної?

Опис приготування:

Для того, щоб приготувати варення з журавлини необхідний 1 кілограм цієї ягоди. Журавлину перебираємо, промиваємо, і кладемо в каструлю, заливаємо водою (спочатку півсклянки) і варимо під закритою кришкою на Мелен вогні, поки ягода не стане м'якою (близько 5-10 хвилин).

Перетираємо ягоду через сито або за допомогою блендера. Паралельно варимо сироп. У каструлю виливаємо 1 стакан води і додаємо цукор. У готовий сироп кладемо перетерту журавлину, додаємо очищені від шкірки яблука (часточками), горіхи і варимо суміш приблизно годину. Далі розливаємо по банках.

Приємного!


  • Вода - 1, 5 склянки
  • Журавлина - 1 кілограм
  • Цукор - 2, 5 склянки
  • Яблука - 1 кілограм
  • Грецькі горіхи - 1 Склянка
Для того, щоб приготувати варення з журавлини необхідний 1 кілограм цієї ягоди. Журавлину перебираємо, промиваємо, і кладемо в каструлю, заливаємо водою (спочатку півсклянки) і варимо під закритою кришкою на Мелен вогні, поки ягода не стане м'якою (близько 5-10 хвилин).

Перетираємо ягоду через сито або за допомогою блендера. Паралельно варимо сироп. У каструлю виливаємо 1 стакан води і додаємо цукор. У готовий сироп кладемо перетерту журавлину, додаємо очищені від шкірки яблука (часточками), горіхи і варимо суміш приблизно годину. Далі розливаємо по банках.

Приємного!

Схожі рецепти