Рецепт Варення з вишні (київське) фото

Варення з вишні (київське)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Вишня
Для дітей , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 4
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Рецепт приготування варення з вишні.

Опис приготування:

Варення з вишні можна приготувати як з кісточками, так і без кісточок, але варення без кісточок вважається більш якісним. Вибирайте для варення наступні сорти вишні:

Володимирська (родітелева), subinka, Захаріївська, Тургеневка, Жуковська, Подбельський і анадольського.

Приготування:

Варення з вишні без кісточок. Вийняти кісточки з вишні і викласти в емальовану миску. Просіяти цукор через сито і посипати їм вишню. Дати постояти 2-3 годину. Перекласти суміш в таз для варіння, змив залишки цукру 1 склянкою води. Готувати на повільному вогні, помішуючи дерев'яною ложкою, поки цукор не розчиниться у вишневому соку. Коли цукор розчиниться, збільшити вогонь і довести до кипіння. Потім таз потрібно 2-3 рази знімати з вогню, перемішувати по колу і видаляти піну. Слідкуйте, щоб варення не пригоріло - для цього варіть його на середньому вогні.

Варення з вишні з кісточками. Наколоти вишню в декількох місцях. Викласти вишню в варильний таз. Приготувати сироп з води і 800 г пісочний. Залити отриманим гарячим сиропом вишню. Дати постояти 3-4 годину. Потім довести до кипіння і варити 5-7 хвилин. Витягти вишню з сиропу і продовжувати варити його ще 5 хвилин. Повернути вишню в сироп, додати цукор, що залишився і готувати, помішуючи, поки цукор не розчиниться. Варити варення до готовності, як і вишню без кісточок.


  • Вишні - 1 кілограм(Варенье без косточек
    )
  • Цукру - 1, 2 кілограма(Варенье без косточек)
  • Вишні - 1 кілограм(Варенье с косточками)
  • Цукру - 1, 2 кілограма(Плюс 800г) Варенье с косточками)
Варення з вишні можна приготувати як з кісточками, так і без кісточок, але варення без кісточок вважається більш якісним. Вибирайте для варення наступні сорти вишні:

Володимирська (родітелева), subinka, Захаріївська, Тургеневка, Жуковська, Подбельський і анадольського.

Приготування:

Варення з вишні без кісточок. Вийняти кісточки з вишні і викласти в емальовану миску. Просіяти цукор через сито і посипати їм вишню. Дати постояти 2-3 годину. Перекласти суміш в таз для варіння, змив залишки цукру 1 склянкою води. Готувати на повільному вогні, помішуючи дерев'яною ложкою, поки цукор не розчиниться у вишневому соку. Коли цукор розчиниться, збільшити вогонь і довести до кипіння. Потім таз потрібно 2-3 рази знімати з вогню, перемішувати по колу і видаляти піну. Слідкуйте, щоб варення не пригоріло - для цього варіть його на середньому вогні.

Варення з вишні з кісточками. Наколоти вишню в декількох місцях. Викласти вишню в варильний таз. Приготувати сироп з води і 800 г пісочний. Залити отриманим гарячим сиропом вишню. Дати постояти 3-4 годину. Потім довести до кипіння і варити 5-7 хвилин. Витягти вишню з сиропу і продовжувати варити його ще 5 хвилин. Повернути вишню в сироп, додати цукор, що залишився і готувати, помішуючи, поки цукор не розчиниться. Варити варення до готовності, як і вишню без кісточок.

Схожі рецепти