Варення з вишні без закачування
(покроковий рецепт з фото)
З тим, що вишні дуже корисні, не посперечаєшься. Тому потрібно по можливості робити різноманітні заготовки на зиму з вишень. Варити компоти, джеми, варення і багато всякої смакоти.
У цьому рецепті хочу розповісти, як приготувати варення з вишні без закачування. Щоб варення вийшло смачним, потрібно ретельно підійти до вибору головного компонента - вишні. Ягідки повинні бути великими, стиглими, без пошкоджень і гнилі. Це потрібно для того, щоб при варінні вони зберегли форму і красиво виглядали в банку. Довго варити варення не варто, так як втрачаються колір і корисні речовини, якими так багаті ці чудові ягідки. Перевагою такого способу заготовки варення є те, що воно добре зберігається в холодному місці і без закупорки металевими кришками.
- Вишня - 2 кілограма
- Цукор - 1 кілограм
Підготуйте необхідні інгредієнти. Вишні залийте холодною водою і залиште на 30 хвилин. Відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.
Видаліть з вишень кісточки вручну або використовуйте косточковиталківатель. Використовуючи другий спосіб, вишні будуть цілими і не буде витікати багато соку. Очищені таким способом вишні будуть придатні для прикраси готових страв, так як ягідки виглядають естетичніше.
У підготовлену ємність, в якій будете варити варення, насипте вишні, засипте їх цукром. Залиште в прохолодному місці, щоб утворився сік. Кілька разів перемішайте, щоб цукор повністю розчинився. Це займе приблизно 20-25 хвилин.
Коли вишні пустять досить соку, поставте таз на вогонь і проваріть з моменту закипання 5 хвилин. Зніміть з вогню, дайте охолонути приблизно годину. Потім знову поставте на вогонь. Прокип'ятіть 5 хвилин - і знову зніміть з вогню. Такий спосіб варіння збереже ягідки цілими, вони особливо добре будуть виглядати в випічці. Під час третього підходу варіння простерилизуйте банки і обдайте окропом капронові кришки.
Розкладіть гаряче варення по підготовлених банкам, закрийте капроновими кришками. Після охолодження відправте в темне прохолодне місце. Добре для цього підійде холодильник. Насолоджуйтесь в короткі зимові дні смачним ароматним вишневим варенням.