Рецепт Варення з смородини без цукру фото

Варення з смородини без цукру
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди, Смородина, Чорна смородина
Дієтичне харчування, Для діабетиків
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт
Заготовки, Варення

Смачне і ароматне варення - це відмінне ласощі, яке, на жаль, не всім можна їсти через вміст в ньому цукру, але я знаю, як вирішити цю проблему і з радістю розповім вам про це.

Є багато людей, які з тієї чи іншої причини відмовляються від цукру, кому-то його не можна їсти за станом здоров'я, а деякі просто стежать за своєю фігурою і тому виключають цукор зі свого раціону. Але це зовсім не означає, що таким людям доведеться відмовлятися також і від своїх улюблених ласощів, адже замість цукру в них можна використовувати натуральні сахаразаменітелі. І в цьому рецепті я детально розповім вам, як закатати варення зі смородини без цукру, яке можна їсти як людям хворим на діабет, так тим, хто сидить на дієті. Смак у такого варення, до речі, не гірше ніж у будь-якого іншого, та й зберігається воно досить довго, так що з цим рецептом варення зі смородини без цукру ви можете без шкоди для здоров'я і фігури насолоджуватися улюбленими ласощами.

1) Для початку нам необхідно дуже ретельно перебрати ягоди і викласти їх в таз або глибоку каструлю. Додаємо до смородині ксиліт і перетираємо з ним ягоди.

2) Ставимо таз з ягодами на вогонь і доводимо масу до кипіння, варимо вариво протягом 5 хвилин на повільному вогні.

3) Готове варення розкладаємо по стерилізованим теплим банкам і закочує їх. Ми залишаємо під ковдрою до повного охолодження, потім переносимо в прохолодне місце на зберігання.

Як вид, нічого складного в цьому немає, і будь-яка, навіть сама недосвідчена господиня впорається з цим рецептом. Так що варіть смачне варення і їжте його на здоров'я.


  • Смородина чорна - 1 кілограм
  • Ксиліт- 1 кілограм
Є багато людей, які з тієї чи іншої причини відмовляються від цукру, кому-то його не можна їсти за станом здоров'я, а деякі просто стежать за своєю фігурою і тому виключають цукор зі свого раціону. Але це зовсім не означає, що таким людям доведеться відмовлятися також і від своїх улюблених ласощів, адже замість цукру в них можна використовувати натуральні сахаразаменітелі. І в цьому рецепті я детально розповім вам, як закатати варення зі смородини без цукру, яке можна їсти як людям хворим на діабет, так тим, хто сидить на дієті. Смак у такого варення, до речі, не гірше ніж у будь-якого іншого, та й зберігається воно досить довго, так що з цим рецептом варення зі смородини без цукру ви можете без шкоди для здоров'я і фігури насолоджуватися улюбленими ласощами.

1) Для початку нам необхідно дуже ретельно перебрати ягоди і викласти їх в таз або глибоку каструлю. Додаємо до смородині ксиліт і перетираємо з ним ягоди.

2) Ставимо таз з ягодами на вогонь і доводимо масу до кипіння, варимо вариво протягом 5 хвилин на повільному вогні.

3) Готове варення розкладаємо по стерилізованим теплим банкам і закочує їх. Ми залишаємо під ковдрою до повного охолодження, потім переносимо в прохолодне місце на зберігання.

Як вид, нічого складного в цьому немає, і будь-яка, навіть сама недосвідчена господиня впорається з цим рецептом. Так що варіть смачне варення і їжте його на здоров'я.

Схожі рецепти