Рецепт Варення з ревеню фото

Варення з ревеню
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Ревінь
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 15
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Здивуйте своїх близьких варенням з ревеню! У ньому міститься велика кількість корисних для здоров'я речовин - аскорбінова і яблучна кислота, пектин. Це ніжне ласощі дуже порадує вас взимку.

Опис приготування:

Підготуйте стебла ревеню для нашого варення - очистіть тонку шкірку і промийте. Наріжте на невеликі шматочки. Вважайте, що половину роботи вже зробили! Далі будемо варити сироп. До речі, в списку інгредієнтів я не вказала, але смак ревеню дуже добре виявляє цедра лимона або апельсина, ваніль і кориця. Ви можете додати невелику кількість улюбленого продукту при приготуванні варення.

Отже, варимо вариво з ревеню!

1. Зваріть сироп з цукру і води. Воду влийте в каструлю з цукром, поставте на вогонь, киньте в каструлю жменю попередньо промитих і просушених вишневих листя. Їх треба буде дістати з каструлі, коли цукор розчиниться. Не забувайте постійно помішувати сироп!

2. Нарізані шматочки ревеню залийте киплячим сиропом, туди ж відправте залишилися вишневі листочки, доведіть до кипіння і варіть до тих пір, поки сироп не загусне, а черешки ревеню не стануть зовсім прозорими.

3. Залишилося тільки простерилізувати банки і розлити по ним готове варення.

Смачного!

  • Ревінь - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Листя вишні - 100 грам
  • Вода - 200 мілілітрів
Підготуйте стебла ревеню для нашого варення - очистіть тонку шкірку і промийте. Наріжте на невеликі шматочки. Вважайте, що половину роботи вже зробили! Далі будемо варити сироп. До речі, в списку інгредієнтів я не вказала, але смак ревеню дуже добре виявляє цедра лимона або апельсина, ваніль і кориця. Ви можете додати невелику кількість улюбленого продукту при приготуванні варення.

Отже, варимо вариво з ревеню!

1. Зваріть сироп з цукру і води. Воду влийте в каструлю з цукром, поставте на вогонь, киньте в каструлю жменю попередньо промитих і просушених вишневих листя. Їх треба буде дістати з каструлі, коли цукор розчиниться. Не забувайте постійно помішувати сироп!

2. Нарізані шматочки ревеню залийте киплячим сиропом, туди ж відправте залишилися вишневі листочки, доведіть до кипіння і варіть до тих пір, поки сироп не загусне, а черешки ревеню не стануть зовсім прозорими.

3. Залишилося тільки простерилізувати банки і розлити по ним готове варення.

Смачного!

Схожі рецепти