Рецепт Варення з ревеню з яблуками фото

Варення з ревеню з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Фрукти , Яблука , Ревінь
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Якщо ви ще ніколи не робили заготовки з ревеню, то я допоможу вам це виправити, і перше з чого ми почнемо - це дуже смачне варення з ревеню з яблуками, у нього цікавий смак і приголомшливий аромат.


Опис приготування:

Від того, які заготовки ми зробимо влітку, залежить, як ми проведемо зиязикай час, тому я дуже люблю експериментувати на кухні і робити незвичайні закачування. Сьогодні я хочу поділитися з вами одним з таких оригінальних рецептів і розповісти, як приготувати варення з ревеню з яблуками, тим більше що зараз якраз сезон дозрівання цієї рослини. Таке варення я роблю досить часто, але кожен раз додаю до ревеню що-небудь новеньке. Ось і тут я як зазвичай взяла яблука, а ще поклала в варення апельсин (цитрусові добре поєднуються з ревенем), а для пікантності і гостроти смаку додала трохи імбиру. Вийшло настільки смачно, що я навіть сама не очікувала, тому я абсолютно всім рекомендую приготувати варення з ревеню з яблуками в домашніх умовах, до того ж це не займе у вас багато часу.

  • Ревінь - 1 кілограм
  • Яблуко - 2-3 штук
  • Апельсин - 1 штука
  • Цукор - 1, 5 кілограма
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Імбир свіжий подрібнений - 1-2 Ст. Ложок
варення з ревеню з яблуками - фото крок 1
Ревінь очищаємо від тонкої шкірки, промиваємо та нарізаємо на шматочки.
варення з ревеню з яблуками - фото крок 2
Знімаємо з апельсина цедру і додаємо її до ревеню.
варення з ревеню з яблуками - фото крок 3
Потім виживаємо сік з апельсина.
варення з ревеню з яблуками - фото крок 4
Невеликий шматочок імбиру (приблизно 3 см) чистимо і подрібнюємо, перекладаємо до решти інгредієнтів.
варення з ревеню з яблуками - фото крок 5
Потім зрізаємо з яблук шкірку, видаляємо серцевину і нарізаємо їх невеликими шматочками, викладаємо в каструлю. Яблука, до речі, надають варення не тільки відмінний смак, але і густоту.
варення з ревеню з яблуками - фото крок 6
Отже, всі необхідні інгредієнти (крім цукру) в каструлі, тому вливаємо в неї сік апельсина і воду, перемішуємо все, накриваємо кришкою і ставимо на повільний вогонь, варимо протягом 20 хвилин після закипання.
варення з ревеню з яблуками - фото крок 7
Через 20 хвилин додаємо цукор і варимо ще хвилин 10, після чого збільшуємо вогонь і продовжуємо варити протягом 10-12 хвилин.
варення з ревеню з яблуками - фото крок 8
Гаряче варення розливаємо по стерилізованим банкам, вкутуємо їх в ковдру і залишаємо до повного охолодження на добу, потім переносимо в прохолодне місце.

Схожі рецепти