Рецепт Варення з ревеню з лимоном фото

Варення з ревеню з лимоном
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Ревінь
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

А ви знаєте, що лимон, як і інші цитрусові, відмінно підкреслює і підсилює природний смак ревеню. Так давайте ж приготуємо смачне варення з ревеню з лимоном, впевнена, воно сподобається вам.

Опис приготування:

Я не дуже люблю звичайне варення, так як, на мій погляд, іноді воно буває занадто солодке, тому для себе і своєї сім'ї я роблю варення з ревеню з лимоном в домашніх умовах. У самого ревеню досить цікавий трохи терпкий смак з кислинкою, якщо додати до нього ще й лимон, то вийде незвично і дуже цікаве варення і зовсім не нудотний. Я заготовлював його досить багато, іноді правда замість лимона додаю апельсин або імбир, в будь-якому варіанті виходить чудове частування. А ще цей рецепт приготування варення з ревеню з лимоном знадобиться для тих, хто любить домашню випічку, адже з такого варення виходить відмінна начинка для пирогів і пиріжків, а так само різних слоек. Обов'язково спробуйте його приготувати, ви не пошкодуєте про витрачений час і сили, я вам обіцяю.

  • Стебла ревеню - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Лимон - 1 штука
  • Вода кип'ячена - 2/3 склянки
варення з ревеню з лимоном - фото крок 1
Насамперед очищаємо ревінь від шкірки і промиваємо стебла під водою.
варення з ревеню з лимоном - фото крок 2
Потім нарізаємо ревінь на невеликі шматочки.
варення з ревеню з лимоном - фото крок 3
Відміряємо необхідну кількість цукру.
варення з ревеню з лимоном - фото крок 4
Беремо велику каструлю і висипаємо в неї цукор, заливаємо воду. Ставимо каструлю на повільний вогонь і нагріваємо масу, поки цукор повністю не розчиниться. Нам необхідно приготувати досить густий сироп, такий щоб його краплі тримали форму і не йшли супроти. Потім викладаємо в сироп ревінь, перемішуємо і продовжуємо все нагрівати. Як тільки на поверхні утворюється піною, знімаємо таз з вогню, вкутуємо в ковдру і залишаємо на добу до повного охолодження.
варення з ревеню з лимоном - фото крок 5
На наступний день ми подрібнюємо один лимон разом зі шкіркою і викладаємо його в таз до ревеню, перемішуємо. Знову ставимо все на повільний вогонь і нагріваємо. Після утворення піни знімаємо і розкладаємо його по стерилізованим банкам, закриваємо кришками.
варення з ревеню з лимоном - фото крок 6
Варення виходить дуже смачне з незвичайним зеленуватим відтінком.

Схожі рецепти