Варення з персиків швидке
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Як же хочеться холодною зимою, щоб скоріше настало тепле літо, виглянуло сонечко і заспівали пташки. Персикове варення не наблизить літо, але настрій вам точно поліпшить!
Опис приготування:
Перед вами класичний рецепт приготування варення з персиків швидкого. Щоб варення вийшло ніжним, необхідно обдати персики окропом і зняти шкірку, а вже потім починати варіння. Якщо ви використовуєте для консервації тверді плоди, тоді найкраще зварити цукровий сироп, інакше персики можуть дати недостатньо соку і варення пригорить. До речі, ягоди і фрукти, приготовані з цукровим сиропом, краще зберігають свою форму. Удачі в приготуванні!
- Персики - 1, 5 кілограма
- Цукор - 1 кілограм
- Лимон - 1 штука
- Обкладинка - 1 штука (паличка)
Підготуємо інгредієнти.
Персики моєму, видаляємо кісточки і ріжемо часточками. Кладемо в металевий посуд.
Приготовим сироп. Цукор розведіть в 250 мл води. Доведіть до кипіння і варіть до повного розчинення цукру, помішуючи.
Заливаємо персики цукровим сиропом, кладемо паличку кориці і доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню і даємо повністю охолонути.
Ще раз доведіть до кипіння, перемішуючи дерев'яною лопаткою. Зніміть з вогню і остудіть.
Видавіть сік лимона в тарілочку.
Додайте лимонний сік в варення. Доведіть масу до кипіння і варіть ще 30 хвилин. Зробіть мінімальний вогонь, витягніть паличку кориці.
Готове варення розкладіть в стерилізовані банки і закрийте кришками. Смачного!