Рецепт Варення з обліпихи «п'ятихвилинка» фото

Варення з обліпихи «п'ятихвилинка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Обліпиха
На обід, На вечерю, На полуденок
Заготовки, Варення

Цінність сонячної ягоди виявили давно і щоб максимально зберегти її лікувальні якості, необхідно мінімально піддавати її термічній обробці. Для такого випадку є відмінний рецепт варення!

Приготування варення не трудомістке, тому з ним впорається навіть починаюча господиня. Єдиний момент, це зберігання. Для того, щоб корисні властивості довше протрималися в заготівлі, його краще прибрати в прохолодне місце.

  • Обліпиха - 400 грам
  • Цукор - 480 грам
  • Вода - 120 мілілітрів
варення з обліпихи
Обліпиху промийте і дайте стекти воді.
варення з обліпихи
В отриманий відвар додайте цукор. Поставте на вогонь і проваріть до повного розчинення цукру.
варення з обліпихи
Готове варення охолодіть і після розлийте в чисті, сухі банки. Закрийте капроновими кришками і зберігайте в прохолодному місці.

Схожі рецепти