Варення з обліпихи «п'ятихвилинка»
(покроковий рецепт з фото)
Цінність сонячної ягоди виявили давно і щоб максимально зберегти її лікувальні якості, необхідно мінімально піддавати її термічній обробці. Для такого випадку є відмінний рецепт варення!
Приготування варення не трудомістке, тому з ним впорається навіть починаюча господиня. Єдиний момент, це зберігання. Для того, щоб корисні властивості довше протрималися в заготівлі, його краще прибрати в прохолодне місце.
- Обліпиха - 400 грам
- Цукор - 480 грам
- Вода - 120 мілілітрів
Обліпиху промийте і дайте стекти воді.
В отриманий відвар додайте цукор. Поставте на вогонь і проваріть до повного розчинення цукру.
Готове варення охолодіть і після розлийте в чисті, сухі банки. Закрийте капроновими кришками і зберігайте в прохолодному місці.