Варення з обліпихи «п'ятихвилинка»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 10 хв.
Цінність сонячної ягоди виявили давно і щоб максимально зберегти її лікувальні якості, необхідно мінімально піддавати її термічній обробці. Для такого випадку є відмінний рецепт варення!
Опис приготування:
Приготування варення не трудомістке, тому з ним впорається навіть починаюча господиня. Єдиний момент, це зберігання. Для того, щоб корисні властивості довше протрималися в заготівлі, його краще прибрати в прохолодне місце.
- Обліпиха - 400 грам
- Цукор - 480 грам
- Вода - 120 мілілітрів
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Обліпиху промийте і дайте стекти воді.
У каструлі з товстим дном закип'ятіть воду, додайте ягоди і продовжуйте варити протягом 5 хвилин після закипання.
Після закінчення часу зніміть з вогню і відразу ж процідіть.
В отриманий відвар додайте цукор. Поставте на вогонь і проваріть до повного розчинення цукру.
В отриманий сироп перекладіть ягоди. Продовжуйте варити. Після закипання витримаєте 5 хвилин і зніміть з вогню.
Готове варення охолодіть і після розлийте в чисті, сухі банки. Закрийте капроновими кришками і зберігайте в прохолодному місці.
Із вказаної кількості інгредієнтів вийшло 1 баночка об'ємом 0, 45 літра і 1 баночка - 0, 22 L. Смачних вам заготовок!