Рецепт Варення з лимонів з цедрою фото

Варення з лимонів з цедрою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Лимон
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Сонячне варення, приготоване з лимона, має досить свіжий смак і приголомшливий аромат, воно не дуже солодке і має корисні властивості, загалом, в усіх відношеннях це чудове частування.

Опис приготування:

Я думаю, практично кожна господиня робить якісь заготовки на зиму і, оскільки вже зовсім скоро настане час дозрівання різних овочів і фруктів, я пропоную вам приготувати варення з лимонів з цедрою. Це дуже корисний цитрус, але не багато хто може їсти його в свіжому вигляді, а ось від ароматного варення навряд чи хтось відязикаться і навіть діти будуть з задоволенням ласувати такою смакотою. Так що якщо ви дбаєте про своє здоров'я і хочете взимку мати напоготові відмінне смачні ліки, тоді я із задоволенням розповім вам, як закатати варення з лимонів з цедрою. До того ж, у такого варення відмінний в міру солодкий смак, воно ідеально підійде для різної випічки, та й просто з батончиком або булочкою буде дуже смачно.

  • Лимон - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - 200 грам
варення з лимонів з цедрою - фото крок 1
Для початку лимони, звичайно ж, необхідно ретельно промити і підготувати інші інгредієнти.
варення з лимонів з цедрою - фото крок 2
Тепер зрізаємо з лимонів шкірку, більша її частина нам не знадобитися, ми беремо тільки шкірку від двох лимонів і нарізаємо її тонкими брусками, самі лимони ріжемо на скибочки і видаляємо з них кісточки.
варення з лимонів з цедрою - фото крок 3
Викладаємо шкірку в каструльку і заливаємо її водою. Ставимо на вогонь і варимо протягом 10 хвилин, потім воду зливаємо, заливаємо шкірку свіжою водою і знову варимо 10 хвилин, потім робимо це ще один раз, за все потрібно варити шкірку 3 рази.
варення з лимонів з цедрою - фото крок 4
Потім беремо іншу каструлю, вже побільше, і викладаємо в неї відварену шкірку, скибочки лимона, всипаємо цукор і заливаємо воду (200 г). Цукор треба додавати в пропорції 1:1 до маси очищених лимонів разом з відвареної шкіркою, тому їх необхідно зважити перед тим, як викладати в каструлю. Коли все заміряли і поклали, ставимо каструлю на повільний вогонь і варимо лимони протягом 30 хвилин.
варення з лимонів з цедрою - фото крок 5
Готове варення викладаємо в стерилізовані банки, закриваємо їх кришками, перевертаємо догори дном і накриваємо ковдрою, залишаємо банки так на день, а потім переносимо в прохолодне місце. Коли варення охолоне, воно трохи загусне і по консистенції стане схожим на джем. Тому взимку вам залишиться тільки відкрити баночку смачних ласощів і насолодитися го відмінним смаком. Смачного!

Схожі рецепти