Рецепт Варення з груш з апельсином фото

Варення з груш з апельсином
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Апельсин , Груша
Літні
Солодке , Заготовки , Варення
Кількість порцій: 1
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Це варення за смаком мені дуже нагадує цукерки"Дюшес" , пам'ятайте? Такі солоденькі і дуже ароматні цукерки з грушевим смаком. Я щороку намагаюся зробити хоч кілька баночок такого варення!

Опис приготування:

Як приготувати варення з груш з апельсином? Я розповім вам в своєму рецепті! Дивіться і записуйте, буде дуже смачно! Для варення відберіть тільки стиглі і здорові фрукти, хороший апельсин без ознак хвороби. Банки обов'язково вимийте і простерилизуйте разом з кришками. Апельсин я кладу в варення разом з шкіркою, не хвилюйтесь, гіркоти в варення немає. Пробуйте!

  • Груша - 1 кілограм
  • Апельсин - 1 штука
  • Цукор - 500-600 грам
варення з груш з апельсином - фото крок 1
Підготуйте стиглі і здорові грушки, апельсин і цукор. Також знадобиться антипригарная каструля і дерев'яна лопатка. Приступимо!
варення з груш з апельсином - фото крок 2
Всі фрукти ретельно вимийте під проточною водою. Апельсин обдайте окропом, щоб змити речовини, якими обробляють для транспортування. Поріжте все шматочками. Якщо в апельсині є кісточки, видаліть їх.
варення з груш з апельсином - фото крок 3
Порізані фрукти складіть в каструлю. Якщо немає антипригарной, то візьміть нержавійку з товстим дном.
варення з груш з апельсином - фото крок 4
Всипте цукор, перемішайте все дерев'яною лопаткою. Залиште на 15-20 хвилин.
варення з груш з апельсином - фото крок 5
Доведіть до кипіння на слабкому вогні фрукти, в процесі вони пустять достатню кількість соку для варіння. Варіть 10 хвилин. Зніміть з вогню і залиште остигати варення на 8-10 годин (залежить від розміру порції). Моє варення охололо повністю вже через 4 годину. Доведіть його знову до кипіння і варіть 10 хвилин.
варення з груш з апельсином - фото крок 6
Гаряче варення розкладіть по стерильним баночках і закрутіть кришками. Укутайте в ковдру і дайте охолонути повністю. На наступний день можна прибрати в льох або комору для зберігання.

Схожі рецепти