Варення з чорниці густе
(покроковий рецепт з фото)
Хочу вам розповісти, як приготувати варення з чорниці густе, воно швидко вариться, так що зберігає всі вітаміни і особливий аромат свіжих ягід. А за рахунок додавання желфікс більше схоже на джем.
Я сподіваюся, вам такий простий рецепт варення з чорниці сподобається, адже дійсно виходить дуже апетитне варення приємною желеподібної консистенції. Додамо всього половину пакетика желфікс, щоб не перетворити варення зовсім вже в желе, але якщо ви хочете - будь ласка, рецепт приготування варення з чорниці густого це дозволяє!
- Чорниця - 1 кілограм
- Цукор - 700 грам
- Želfiks - 0.5 штуки (половина пакетика)
1. Ягоди перебираємо і моєму.
2. Обшпарюємо окропом, трохи потовчемо товкачем, щоб частина ягід все ж залишилася цілою.
3. Додамо цукор і доводимо до кипіння на маленькому вогні. Плиту вимикаємо, želfiks харчування.
4. Перемішуємо і розливаємо по стерильним баночках на зиму або охолоджуємо і їмо так.