Рецепт Варення з абрикосів з кісточками фото

Варення з абрикосів з кісточками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Абрикос
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок , Для дітей
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 20
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Як приготувати варення з абрикосів з кісточками в домашніх умовах? Цим питанням задаються багато господинь, тому я вирішила представити перевірений рецепт, за яким ці ласощі - бездоганне.

Опис приготування:

Представлений спосіб приготування варення унікальний, оскільки ядра плодів доповнюють його смак. В результаті виходить приголомшлива ласощі, насолодитися яким зможуть дорослі і діти.

  • Абрикоси - 1300 грам
  • Цукор - 1500 грам
  • Вода - 2 склянки
варення з абрикосів з кісточками - фото крок 1
1. Щоб приготувати варення з абрикосів з кісточками в домашніх умовах потрібно мінімум продуктів і найголовніше - час і терпіння. Отже, моєму і обсушуємо абрикоси, розколюємо їх на половинки і витягаємо кісточки.
варення з абрикосів з кісточками - фото крок 2
2. Я зазвичай мою і кісточки, потім обсушую їх також як і плоди. Краще брати більші абрикоси.
варення з абрикосів з кісточками - фото крок 3
3. Ядра з кісточок можна вставити в плоди, але я зазвичай поділяю абрикоси на половинки і окремо додаю ядра. Тепер розчиніть цукор в гарячій воді і млоїте його близько 2-3 хвилин. Доведіть його до кипіння і вимкніть. У нас вийшов сироп.
варення з абрикосів з кісточками - фото крок 4
4. Абрикоси ми залишаємо в сиропі на 12 годин, після чого варіть варення 2 дня. Я доводжу його до кипіння, знімаю піну і вимикаю. На третій день закатати варення по стерилізованим банкам і відправте в льох або комору.

Схожі рецепти