Варення з абрикосів з кісточками
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати варення з абрикосів з кісточками в домашніх умовах? Цим питанням задаються багато господинь, тому я вирішила представити перевірений рецепт, за яким ці ласощі - бездоганне.
Представлений спосіб приготування варення унікальний, оскільки ядра плодів доповнюють його смак. В результаті виходить приголомшлива ласощі, насолодитися яким зможуть дорослі і діти.
- Абрикоси - 1300 грам
- Цукор - 1500 грам
- Вода - 2 склянки
1. Щоб приготувати варення з абрикосів з кісточками в домашніх умовах потрібно мінімум продуктів і найголовніше - час і терпіння. Отже, моєму і обсушуємо абрикоси, розколюємо їх на половинки і витягаємо кісточки.
2. Я зазвичай мою і кісточки, потім обсушую їх також як і плоди. Краще брати більші абрикоси.
3. Ядра з кісточок можна вставити в плоди, але я зазвичай поділяю абрикоси на половинки і окремо додаю ядра. Тепер розчиніть цукор в гарячій воді і млоїте його близько 2-3 хвилин. Доведіть його до кипіння і вимкніть. У нас вийшов сироп.
4. Абрикоси ми залишаємо в сиропі на 12 годин, після чого варіть варення 2 дня. Я доводжу його до кипіння, знімаю піну і вимикаю. На третій день закатати варення по стерилізованим банкам і відправте в льох або комору.