Варення в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Як же я люблю варення! Щороку (восени і влітку) роблю заготовки з різних фруктів, ягід і інших плодів. Нещодавно дізнався хороший, а головне - практичний рецепт, як приготувати варення в хлібопічці.
На жаль, моя хлібопічка не розрахована на велику кількість варення, але можна зробити заготовки в кілька підходів. Незважаючи на це, варити варення таким чином набагато простіше і швидше, ніж звичайним. Тим більше, що диво-машина сама все перемішує і не потрібно стежити за нею. Готове варення можна їсти відразу або закатати в банки.
- Абрикос - 0, 8 кілограма
- Цукровий пісок - 400 грам
1. Насамперед мою абрикоси і відбираю цільні, незіпсутий плоди. Кожен поділяю на 2 частини, видаляю кісточку. Перекладаю підготовлені абрикоси в ємність і засинаю їх цукром, абрикоси відразу дають сік, а цукор розчиняється.
2. Перекладаю абрикоси з миски в відерце хлібопічки.
3. Встановлюю відерце в прилад і закриваю щільно кришку.
4. Для варіння виставляю режим «Варення», готую 90 хвилин.
5. Через відведений час хлібопічка видасть звуковий сигнал про закінчення процесу варіння. Відкриваю хлібопічку і розливаю варення по банкам (або переливаю його в ємність для зберігання).
6. Готове варення подаю до столу вже остиглим, з тостами, оладками або млинцями, смачного!