Варення для внучат
(покроковий рецепт з фото)
Приготувавши з кавунових кірок варення, нагадує цукати, ви отримаєте прекрасну добавку до чаю. Варення дуже смачне, корисне, ароматне. Рекомендую спробувати, вам обов'язково сподобається.
Для того щоб приготувати варення для внучат, ніяких продуктів купувати не потрібно. Решта від обіду кірки від кавуна можна легко перетворити в смачна страва, яке взимку добре подавати до чаю в якості десерту. Доданий в варення лимон ще краще підкреслює незвичайний смак варення. За своїми смаковими характеристиками і зовнішнім виглядом блюдо нагадує цукати в сиропі. Дуже смачно.
- Кавунові кірки - 1 кілограм
- Цукор - 1, 5 кілограма
- Лимон - 2 штуки
- Вода - 500 мілілітрів
1. Перш ніж розібратися, як приготувати варення для внучат, зберіть залишилися від обіду кавунові кірки. Очистіть їх від шкірки. Добре використовувати для цієї мети ніж для очищення картоплі. Поріжте скоринки на невеликі шматочки по 2-3 см.
2. Залийте шматочки гарячої води, provara 6 хвилин, відкиньте шматочки на сито і охолодіть.
3. Візьміть окрему каструлю, насипте цукор, залийте водою. Перемішайте, поступово доведіть до кипіння, помішуючи.
4. У сироп додайте кавунові кірки, povarite 20 хвилин. Приберіть від вогню на 2 годину. Ще раз проваріть протягом 20 хвилин, дайте охолодитися 2 годину.
5. Зніміть з лимонів цедру. Очистіть лимони від шкірки і поріжте на дрібні шматочки. Додайте в варення цедру і лимони. Перемішайте і варіть кавунові кірки до прозорого кольору. Усе, варення готове.