Рецепт Вареники на кефірі фото

Вареники на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Кефір
Дієтичне харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , Для дітей , На сніданок , Полудень
Гарячі страви , Вареники
Кількість порцій: 30-32
Час приготування: 50 хв.

У цьому рецепті я хочу запропонувати вам дуже хороший варіант ніжного і м'якого тесту для вареників на кефірі. З таким тестом ви можете використовувати абсолютно будь-яку начинку, як солодку, так і солону.

Опис приготування:

Я люблю вареники з різними начинками: з ягодами і фруктами, з картоплею, грибами і м'ясом - а ось тісто для вареників я завжди готую по одному рецепту. На мій погляд, з цим тестом блюдо виходить особливо смачне, м'яке і ніжне, а сьогодні я і вам розповім, як зробити вареники на кефірі. За часом весь процес, як і завжди, займе не більше півгодини, далі вареники залишиться тільки відварити і подати їх, гаряченькі, до обіду. Так що викладаємо на стіл борошно, кефір, яйце, сіль і соду, а також улюблену начинку, і приступаємо до приготування вареників на кефірі в домашніх умовах.

  • Борошно пшеничне - 700-800 грам
  • Кефір - 400 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Сода - 1/3 чайних ложки (гасити не потрібно)
  • Начинка - За смаком (тут сирна)
вареники на кефірі - фото крок 1
Беремо глибоку миску і наливаємо в неї кефір.
вареники на кефірі - фото крок 2
В окремому посуді збиваємо виделкою яйце.
вареники на кефірі - фото крок 3
З'єднуємо кефір з яйцем, додаємо сіль і соду, добре все перемішуємо.
вареники на кефірі - фото крок 4
Частина попередньо просіяного борошно висипаємо в глибоку суху миску, робимо в борошні поглиблення.
вареники на кефірі - фото крок 5
У це поглиблення вливаємо кефірну масу, починаємо все перемішувати викою.
вареники на кефірі - фото крок 6
Підсипає в тісто борошно невеликими порціями, поки воно не стане досить густим.
вареники на кефірі - фото крок 7
Потім перекладаємо тісто на стіл, додаємо в нього ще трохи борошна і ретельно вимішуємо тісто руками, щоб воно стало м'яким, однорідним і еластичним. Липнути до рук тісто не повинно, якщо продовжує прилипати, підсипте ще трохи борошна.
вареники на кефірі - фото крок 8
Коли тісто буде готове, відриваємо від нього невеликий шматочок і розгортаємо його в тонкий пласт.
вареники на кефірі - фото крок 9
За допомогою чашки або склянки вирізаємо з тіста невеликі кружечки.
вареники на кефірі - фото крок 10
Кожен кружечок ще трохи розгортаємо і кладемо на нього будь-яку начинку. З'єднуємо краї тіста і формуємо акуратний вареник.
вареники на кефірі - фото крок 11
Тепер вареники можна відварити протягом 5 хвилин після їх спливання або приготувати на пару (15 хвилин), інші слід заморозити. Смачного!

Схожі рецепти