Вареники на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я хочу запропонувати вам дуже хороший варіант ніжного і м'якого тесту для вареників на кефірі. З таким тестом ви можете використовувати абсолютно будь-яку начинку, як солодку, так і солону.
Я люблю вареники з різними начинками: з ягодами і фруктами, з картоплею, грибами і м'ясом - а ось тісто для вареників я завжди готую по одному рецепту. На мій погляд, з цим тестом блюдо виходить особливо смачне, м'яке і ніжне, а сьогодні я і вам розповім, як зробити вареники на кефірі. За часом весь процес, як і завжди, займе не більше півгодини, далі вареники залишиться тільки відварити і подати їх, гаряченькі, до обіду. Так що викладаємо на стіл борошно, кефір, яйце, сіль і соду, а також улюблену начинку, і приступаємо до приготування вареників на кефірі в домашніх умовах.
- Борошно пшеничне - 700-800 грам
- Кефір - 400 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 1/3 чайних ложки (гасити не потрібно)
- Начинка - За смаком (тут сирна)
Беремо глибоку миску і наливаємо в неї кефір.
В окремому посуді збиваємо виделкою яйце.
З'єднуємо кефір з яйцем, додаємо сіль і соду, добре все перемішуємо.
Частина попередньо просіяного борошно висипаємо в глибоку суху миску, робимо в борошні поглиблення.
У це поглиблення вливаємо кефірну масу, починаємо все перемішувати викою.
Підсипає в тісто борошно невеликими порціями, поки воно не стане досить густим.
Потім перекладаємо тісто на стіл, додаємо в нього ще трохи борошна і ретельно вимішуємо тісто руками, щоб воно стало м'яким, однорідним і еластичним. Липнути до рук тісто не повинно, якщо продовжує прилипати, підсипте ще трохи борошна.
Коли тісто буде готове, відриваємо від нього невеликий шматочок і розгортаємо його в тонкий пласт.
За допомогою чашки або склянки вирізаємо з тіста невеликі кружечки.
Кожен кружечок ще трохи розгортаємо і кладемо на нього будь-яку начинку. З'єднуємо краї тіста і формуємо акуратний вареник.
Тепер вареники можна відварити протягом 5 хвилин після їх спливання або приготувати на пару (15 хвилин), інші слід заморозити. Смачного!