Ванільна горілка
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх любителів ароматного алкоголю пропоную наступний рецепт. Я опишу дуже просто, як приготувати ванільну горілку. Вживати такий напій рекомендується в невеликих кількостях.
Таку горілку можна подавати на стіл як самостійний напій, так і в поєднанні з коктейлями. Рецептів коктейлів на основі ванільною горілки сьогодні існує безліч. Тому напій користується популярністю. Для приготування нам знадобиться якісна горілка і натуральна ваніль (в стручковом виде).
- Горілка - 250 мілілітрів
- Ваніль - 2 штуки
Горілку відкриваємо, кладемо в неї вже розрізаний навпіл стручок натуральної ванілі. Важливо обережно розрізати сам стручок, щоб він не кришився. Робимо це гострим ножем. Сердцевінку виймати з ванільного стручка ні до чого, т.К. Вона дає багато аромату.
Горілку закриваємо кришкою. Ставимо в темне місце на п'ять днів. Горілка повинна набути жовтуватого відтінку. Щодня потрібно струшувати пляшку, щоб смак розподілявся рівномірно і був повноцінним.
Потім стручки ванілі необхідно дістати. Якщо залишати їх довше, ніж на тиждень, вони почнуть потихеньку розпадатися. Стручки можна покласти в напій, якщо їм менше тижня.
Такий напій має приємний аромат і добре зігріває. Горілку часто з'єднують з імбирним елем, таке поєднання дуже популярно. Також ванільна горілка відмінно підійде як компонент десерту!