Şulemka
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Домашня версія мисливського супу зі свинини і овочів. Пропоную приготувати шулемку. Просте, ситне і дуже смачна страва! Спробуйте, ви точно не пошкодуєте!
Опис приготування:
Для шулемкі я взяла свинячу вирізку, але підійде абсолютно будь-яке м'ясо. Овочі знадобляться найпростіші, але так як цей суп мисливський, то і приготування відповідне. Всі інгредієнти нарізаються довільно, але досить крупно, адже коли ти голодний, немає часу для акуратної нарізки овочів. Спочатку все обсмажується по черзі на сковороді, а потім варитися у воді зі спеціями до повної готовності. Виходить в результаті дуже смачне, наваристий і ароматне блюдо!
- М'ясо - 400 грам (у мене свинина)
- Картопля - 4 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Лавровий лист - 2 штуки
- Вода - 2 L
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
- Зелень - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти. М'ясо наріжте невеликими шматочками. Овочі помийте і очистіть.
Добре розігрійте сковороду з маслом і викладіть на неї нарізане м'ясо. Посипте м'ясо сіллю і спеціями.
Обсмажте на сильному вогні, періодично помішуючи, до появи рум'яної скоринки.
Паралельно поставте на плиту воду, посоліть її і додайте лавровий лист. Коли м'ясо обсмажиться відправте його варитися в каструлю. На сковороді обсмажте нарізаний крупно цибулю і нарізану моркву до м'якості, після чого додайте овочі в каструлю до м'яса.
Картопля крупно наріжте і обсмажте на цій же сковороді на сильному вогні до золотистої скоринки. Потім додайте картоплю в каструлю до м'яса і овочів. Варіть суп до повної готовності всіх інгредієнтів.
В самому кінці додайте подрібнений часник, зелень і нарізаний кубиками помідор без шкірки.
Готової шулемке дайте настоятися під кришкою 15 хвилин.
Шулемка вийшла просто чудовою! Смачного!