Рецепт Тушкована куряча гомілка фото

Тушкована куряча гомілка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Курячі гомілки
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо обсмажувати або запікати курячі гомілки, то є шанс їх пересушити, тому для тих, хто любить соковите і ніжне мяско, я пропоную зробити тушковані курячі гомілки, тут все просто і дуже смачно.

Опис приготування:

Я дуже часто готую курку, тому що це м'ясо досить економічне і не вимагає тривалої обробки, пробувала я різні способи, і смажила, і запікала, але для мене всі ці варіанти здаються занадто пересушеними. А я ж люблю, коли м'ясо дуже м'яке і прямо тане в роті, тому я знайшла для себе відповідний рецепт і тепер хочу поділитися ним з вами і розповісти, як приготувати тушковану курячу гомілку. Зробити таке блюдо простіше простого, тут не потрібно нічого маринувати, та й інгредієнтів раз два і все, так що навіть якщо ви не встигли після роботи забігти в магазин, цей простий рецепт тушкованою курячої гомілки допоможе вам приготувати смачний і ситний вечеря для всієї родини.

  • Гомілка куряча - 6 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Крем 10-15% - 2 Ст. Ложки
  • Спеції - За смаком (каррі, чорний мелений перець)
  • Сіль - За смаком
  • Вода - 50 мілілітрів (якщо сметана густа, то можна додати 100 мл води)
тушкована куряча гомілка - фото крок 1
Гарненько промиваємо гомілки під водою і насухо обтирає їх рушником. Потім натираємо курку з усіх боків сіллю і спеціями.
тушкована куряча гомілка - фото крок 2
Ставимо на вогонь сковороду з рослинним маслом і добре її нагріваємо. Зменшуємо вогонь і викладаємо гомілки на сковороду, обсмажуємо їх по 3-4 хвилини з кожного боку до золотистого кольору.
тушкована куряча гомілка - фото крок 3
Перекладаємо гомілки в каструлю, а на сковороді смажимо цибулю так само до золотистого.
тушкована куряча гомілка - фото крок 4
Потім перекладаємо обсмажену цибулю в каструлю до курки.
тушкована куряча гомілка - фото крок 5
Тепер змішуємо сметану з водою, солимо і заправляємо спеціями, заливаємо приготовлену суміш в каструлю. Ставимо її на вогонь, прикриваємо кришкою і тушкуємо курку на повільному вогні протягом 40 хвилин.
тушкована куряча гомілка - фото крок 6
Наші найніжніші гомілки готові і я впевнена, що вони вам сподобаються. Смачного!

Схожі рецепти