Трубочки з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Здивуйте своїх друзів і близьких дуже смачними, ніжними, тануть у роті трубочками з вишнею! Вони не нудотно солодкі і обов'язково підкорять вас простотою приготування і своїм неповторним смаком!
Трубочки з вишнею стануть чудовою прикрасою Різдвяного або Новорічного столу, також добре підійдуть і для дитячих свят.
Кількість інгредієнтів в цьому рецепті розраховане на велику порцію, тому рекомендую (як мінімум в перший раз) спекти на половину порції. За бажанням ви можете зробити трубочки з вишнею більшого або меншого розміру, як вам буде зручно. Смачного!
- Вершкове масло - 200 грам
- Крем - 200 грам
- Борошно - 2.5 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка (без верху)
- Ванілін - За смаком (на кінчику ножа)
- Вишня заморожена - 300 грам
- Цукор - 5 Ст. Ложок
1. Вишню розморозити, засипте її цукром і в підходящої ємності, помішуючи, доведіть до кипіння. Проваріть близько хвилини, після чого перекладіть вишню в сито, щоб стік весь сік. Залиште її остигати.
2. У мисці змішайте сметану з попередньо розтопленим і охолодженим маслом. Всипте соду і ванілін. Перемішайте.
3. Порціями додаючи борошно (заздалегідь її просійте), ретельно вимішайте отриману масу до однорідності. Замісити тісто, загорніть його в харчову плівку і відправте в холодильник на три години.
4. Після покладеного часу, дістаньте тісто з холодильника, поділіть його на 10-14 однакових частин. По черзі розкачати з кожної частини пласт прямокутної форми (розміром близько 20Х30 см. І товщиною близько 2 мм.). Кожен такий прямокутник розріжте ще на чотири частини.
5. На край кожної частини покладіть ряд вишні (5-6 штук, в залежності від отриманого у вас розміру тестової заготовки).
6. Щільно скрутіть трубочку, щоб усередині було якомога менше порожнечі. Краї і шов трубочок добре защепіте.
7. Трубочки по черзі умочіть в цукор і викладіть на змащене маслом деко швом вниз. Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин. Трубочки з вишнею готові!