Товсті млинці без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Діти просто обожнюють такі товсті млинці, до того ж вони готуються настільки легко і швидко, що ви обов'язково запишете цей рецепт в свій кулінарний блокнот. Подавайте їх гарячими з медом і ягодами.
Хто ж зможе відязикатися, побачивши на тарілці такі соковиті товсті млинці, щедро политі ароматним медом. А якщо ви для дуету з ними ще й заваріть чай або кава - всі рідні збіжаться на таке частування. Млинці можна смажити відразу, завдяки додаванню соди.
- Кефір - 220 мілілітрів (будь-якої жирності)
- Куряче яйце - 1 штука
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 2 щіпки
- Сода - 0, 25 чайних ложки (чверть ложки)
- Розпушувач - 0, 25 чайних ложки
- Ванільний цукор - 0, 5 штуки (пакетика)
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Перелийте в ківш з антипригарним дном або казанчік кефір будь-якої жирності, прогрійте його, але не до кипіння. Рідина повинна бути теплою. Всипте в неї цукор, сіль і ванільний цукор, перемішайте. Якщо використовуєте силіконовий віночок, то можна готувати тісто прямо в ємності, якщо залізний, то перелийте кефір в миску.
Вбийте куряче яйце і збийте всю масу. Якщо кефір буде занадто гарячим, то яйце згорнеться!
Всипте соду і розпушувач, перемішайте. Постарайтеся не переборщити з содою, інакше на смак випічка вийде гіркою.
Маса відразу стане пишною, з дрібними бульбашками. Всипте в неї просіяне борошно і втрутився.
Останнім в тісто влийте рослинне масло без запаху. Вмішайте його і можна випікати млинці.
Блинную сковороду прогрійте на помірному нагріванні. Її змащувати нічим не потрібно. Влийте на середину ємності половину ополоника тесту і обсмажте до того моменту, коли бульбашки на поверхні тесту почнуть лопатися.
Переверніть на іншу сторону і обсмажте ще хвилину. Таким чином обсмажте все тісто, перетворюючи його в ароматні млинці.
Викладіть їх на тарілку, подайте до столу гарячими з квітковим медом і різними ягодами, отбензініванія.