Тортилли мексиканські
(покроковий рецепт з фото)
Тортилли - тонкі прісні коржі родом з Мексики. У майже кожній культурі є аналог Тортилли, проте навчитися пекти вдома справжні Тортилли для тако зайвим не буде. Тим більше, це зовсім просто.
Кількість порцій: 6
- Сода - 2 чайних ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
Змішайте у великій мисці борошно, соду і сіль. Постарайтеся, щоб інгредієнти добре перемішалися
Жир (як правило для цієї мети беруть якісний маргарин) потрібно додати в борошно і рукою розминати доти, пора тісто не стане більше схожим на крихти. Якщо борошно надто суха, додайте ще столову ложку маргарину.
У суміш влийте гарячу воду і змішайте до повної однорідності. Тісто не повинно бути рідким. Якраз навпаки - рідини повинно вистачити тільки на те, щоб всі інгредієнти трималися разом. Уважно поставтеся до вимішуванню тесту!
Отриманий шматок тіста розділити на 12 рівних частин, злегка присипте борошном стіл і розкачати тісто якомога тонше (кілька міліметрів, але не товщі 5 мм). Готові кола тесту поміщати на розпечений лист або велику дрібну сковорідку без жиру і смажити не більше 2 хвилин з кожного боку. Чудові коржі до м'ясних і овочевих страв готові. Якщо є настрій, зробіть з тортіллок тако!