Торт «зірка»
(покроковий рецепт з фото)
Любіть експерименти на кухні? Тоді пропоную вам ризикнути і спробувати зробити надзвичайно красивий і оригінальний торт "зірка" в домашніх умовах. Повірте, це простіше, ніж може здаватися.
Рецепт приготування торта "зірка" можна використовувати в якості першого досвіду роботи з мастикою. Технологія досить проста, так що обов'язково спробуйте здивувати гостей таким ласощами.
- Вершкове масло - 300 грам(200 в тісто, 100 в вершках)
- Цукор - 200 грам
- Борошно - 200-250 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ваніль - 1 щіпка
- Молоко - 3 Ст. Ложки(1 в тісто, 2 в вершках)
- Цукрова пудра - 200 грам
- Варення або джем - 100 грам (в даному випадку абрикосовий джем)
1. Для початку необхідно приготувати тісто. Розм'якшене вершкове масло збити з цукром і яйцями. Додати дрібку ваніліну і розпушувач. Поступово вводити заздалегідь просіяне борошно, замішуючи м'яке тісто без грудочок. В процесі додати трохи молока. Торт "зірка" в домашніх умовах краще випікати в спеціальній формі, проте якщо під рукою такий не виявилося, можна скористатися звичайною рознімною формою. Вилити половину тесту в форму і відправити в розігріту духовку.
2. Коли перший корж буде готовий відправити в духовку другий. У остиглого коржа зрізати трохи тесту з верхівки, щоб поверхня була рівною (обрізки ще знадобляться). Як зробити торт "зірка", якщо немає форми? Можна намалювати шаблон і по ньому вирізати корж необхідної форми. Перший корж потрібно змастити кремом. Для його приготування необхідно збити вершкове масло з цукровою пудрою. Додати трохи молока і збити пишний крем. При бажанні можна додати ванільний екстракт. Частина крему викласти на корж.
3. Другий корж просочити джемом або варенням, попередньо протертим через сито. З'єднати коржі. Обрізки тіста подрібнити з кремом, що залишився до однорідної маси і змастити її весь торт. Надіслати торт в холодильник на пару годин.
4. Мастику можна зробити будь-якого кольору. Її необхідно тонко розкачати і акуратно покрити її весь торт. Прибрати складки, якщо такі є і обрізати надлишки мастики.
5. Частина мастики залишити білою. Її також тонко розкачати і вирізати формочками для печива зірки.
6. Акуратно помістити зірочки на торт, приклеюючи їх водичкою. При бажанні їх можна прикрасити блискітками (харчовими). Прикраса торта - це справа фантазії.