Рецепт Торт «зірка» фото

Торт «зірка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Страви без випічки
Для дітей , На святковий стіл , День народження , 23 лютого
Випічка , Торти
Кількість порцій: 1
Час приготування: 7 г. 0 хв.

Любіть експерименти на кухні? Тоді пропоную вам ризикнути і спробувати зробити надзвичайно красивий і оригінальний торт"Зірка" в домашніх умовах. Повірте, це простіше, ніж може здаватися.

Опис приготування:

Рецепт приготування торта"Зірка" можна використовувати в якості першого досвіду роботи з мастикою. Технологія досить проста, так що обов'язково спробуйте здивувати гостей таким ласощами.

  • Вершкове масло - 300 грам(200 в тісто, 100 в вершках)
  • Цукор - 200 грам
  • Борошно - 200-250 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Ваніль - 1 щіпка
  • Молоко - 3 Ст. Ложки(1 в тісто, 2 в вершках)
  • Цукрова пудра - 200 грам
  • Варення або джем - 100 грам (в даному випадку абрикосовий джем)
торт
1. Для початку необхідно приготувати тісто. Розм'якшене вершкове масло збити з цукром і яйцями. Додати дрібку ваніліну і розпушувач. Поступово вводити заздалегідь просіяне борошно, замішуючи м'яке тісто без грудочок. В процесі додати трохи молока. Торт"Зірка" в домашніх умовах краще випікати в спеціальній формі, проте якщо під рукою такий не виявилося, можна скористатися звичайною рознімною формою. Вилити половину тесту в форму і відправити в розігріту духовку.
торт
2. Коли перший корж буде готовий відправити в духовку другий. У остиглого коржа зрізати трохи тесту з верхівки, щоб поверхня була рівною (обрізки ще знадобляться). Як зробити торт"Зірка" , якщо немає форми? Можна намалювати шаблон і по ньому вирізати корж необхідної форми. Перший корж потрібно змастити кремом. Для його приготування необхідно збити вершкове масло з цукровою пудрою. Додати трохи молока і збити пишний крем. При бажанні можна додати ванільний екстракт. Частина крему викласти на корж.
торт
3. Другий корж просочити джемом або варенням, попередньо протертим через сито. З'єднати коржі. Обрізки тіста подрібнити з кремом, що залишився до однорідної маси і змастити її весь торт. Надіслати торт в холодильник на пару годин.
торт
4. Мастику можна зробити будь-якого кольору. Її необхідно тонко розкачати і акуратно покрити її весь торт. Прибрати складки, якщо такі є і обрізати надлишки мастики.
торт
5. Частина мастики залишити білою. Її також тонко розкачати і вирізати формочками для печива зірки.
торт
6. Акуратно помістити зірочки на торт, приклеюючи їх водичкою. При бажанні їх можна прикрасити блискітками (харчовими). Прикраса торта - це справа фантазії.

Схожі рецепти