Рецепт Торт з повидлом фото

Торт з повидлом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Бісквітне тісто
Страви без випічки
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Торт з повидлом - рецепт з кулінарної книги моєї сестри. Сестричка завжди любила піч і цей тортик був самим смачним за часів дефіциту СРСР. Але повидло було завжди, а основа - звичайний бісквіт.

Опис приготування:

Торт з повидлом - це простий десерт мого дитинства. Зараз можна купити або приготувати будь-який торт, а в той час банка згущеного молока була великою знахідкою. Найчастіше сестричка готувала його тільки з повидлом, але на свята додавала заварний крем зі згущеним молоком. Торт виходив приголомшливий! ділюся рецептом, як приготувати такий тортик швидко і просто. Повидло можна використовувати будь-який. Бісквіт я не просякло, так як повидло дуже добре просочує коржі.

  • Куряче яйце - 5 штук(4 яйце - в тісто, 1 яйце - в вершках)
  • Борошно - 120 грам (плюс 1 ст. Ложка в крем)
  • Цукор - 120 грам
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Povidlo - 200 грам (абрикосове)
  • Варене згущене молоко - 100 грам
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
торт з повидлом - фото крок 1
Приготуйте основу торта - бісквіт. Яйця збийте разом з цукром до пишної піни.
торт з повидлом - фото крок 2
Додайте борошно з крохмалем і перемішайте до однорідності. Влийте тісто в форму і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин, потім зменшіть до 180 градусів і випікайте ще 20-25 хвилин.
торт з повидлом - фото крок 3
Приготуйте заварний крем, яйце змішайте з борошном, молоком і ванільним цукром. Проваріть на повільному вогні до загусання. Додайте варене згущене молоко і добре перемішайте.
торт з повидлом - фото крок 4
Бісквіт розрізати на три частини і почніть збирати торт. Перший корж змастіть повидлом і додайте 2-3 ложки крему.
торт з повидлом - фото крок 5
Промажьте все коржі повидлом і кремом. Прикрасьте торт на свій смак. Приберіть в холодильник на 6 годин, щоб торт просочився.

Схожі рецепти