Торт з маком
(покроковий рецепт з фото)
Вашій увазі торт, від якого мало хто відязикаться, - солодкий, смачний, з маком і апельсином. Дивимося і записуємо рецепт торта з маком в свою кулінарну книгу і насолоджуємося домашньою випічкою.
Приготуйте чудовий апельсиновий торт до свята.
- Апельсин - 2 штуки
- Цукор - 400 грам
- Борошно - 150 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Мигдаль - 150 грам
- Мак - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 7 штук
- Сік апельсина - 1 штука
- Cedra - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам
Тонко порізати неочищені апельсини, покласти їх в каструлю з 400 мл води і цукром. Перемішати і готувати апельсини, накривши кришкою, на плиті, протягом 20 хв, поки кірка НЕ буде м'якою, якщо проткнути її гострим ножем. Зняти з вогню і дати охолонути.
Щоб приготувати бісквіт: змішати борошно, розпушувач, мигдаль і мак.
Змастити маслом і прокласти папером для випічки форму для торта діаметром 20 см. На дно укласти найкрасивіші шматочки апельсинів (близько 7).
Сироп злити з апельсинів і відставити. Решта апельсини перемолоти в блендері на пюре. Збити яйця з цукром, поки суміш не буде схожа на крем. Це займе 5-7 хвилин. Відразу ж додати апельсинове пюре і акуратно перемішати лопаткою, намагаючись не вибивати з тіста повітря.
Перемішати сухі інгредієнти з пишною апельсинової масою.
Акуратно перелити тісто в підготовлену форму і запікати 40-45 хв до золотистого кольору при температурі 160 місто. Дістати з духовки і дати охолонути в формі. Коли охолоне, перевернути корж, щоб апельсини були зверху.
Поки торт остигає, зробити крем. Збити яйця з соком апельсина, перелити в вогнетривку миску.
Додати цукор, олія, апельсинову цедру (попередньо ошпарити) і поставити миску на каструлю з киплячою водою повільно (щоб дно не стосувалося води). Помішувати на повільному вогні, поки суміш не загусне - вона буде готова, коли крем буде покривати зворотний бік ложки (це може зайняти до 30 хвилин, так що будьте терплячі).
Порізати торт поперек два рази, щоб вийшло три коржа. Змастити середину і нижню частину сиропом.
Коржі кремом і залишити на кілька годин, щоб він просочився. Його можна зберігати 3-4 дня в холодильнику.
Торт з маком готовий. Смачного!
Торт з маком готовий. Смачного!