Рецепт Торт з маком фото

Торт з маком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Мак
Страви без випічки
Для дітей , Десерт
Випічка , Торти
Кількість порцій: 6
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Вашій увазі торт, від якого мало хто відязикаться, - солодкий, смачний, з маком і апельсином. Дивимося і записуємо рецепт торта з маком в свою кулінарну книгу і насолоджуємося домашньою випічкою.

Опис приготування:

Приготуйте чудовий апельсиновий торт до свята.

  • Апельсин - 2 штуки
  • Цукор - 400 грам
  • Борошно - 150 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Мигдаль - 150 грам
  • Мак - 2 Ст. Ложки
  • Яйце - 7 штук
  • Сік апельсина - 1 штука
  • Cedra - 1 штука
  • Вершкове масло - 100 грам
торт з маком - фото крок 1
Тонко порізати неочищені апельсини, покласти їх в каструлю з 400 мл води і цукром. Перемішати і готувати апельсини, накривши кришкою, на плиті, протягом 20 хв, поки кірка НЕ ​​буде м'якою, якщо проткнути її гострим ножем. Зняти з вогню і дати охолонути.
торт з маком - фото крок 2
Щоб приготувати бісквіт: змішати борошно, розпушувач, мигдаль і мак.
торт з маком - фото крок 3
Змастити маслом і прокласти папером для випічки форму для торта діаметром 20 см. На дно укласти найкрасивіші шматочки апельсинів (близько 7).
торт з маком - фото крок 4
Сироп злити з апельсинів і відставити. Решта апельсини перемолоти в блендері на пюре. Збити яйця з цукром, поки суміш не буде схожа на крем. Це займе 5-7 хвилин. Відразу ж додати апельсинове пюре і акуратно перемішати лопаткою, намагаючись не вибивати з тіста повітря.
торт з маком - фото крок 5
Перемішати сухі інгредієнти з пишною апельсинової масою.
торт з маком - фото крок 6
Акуратно перелити тісто в підготовлену форму і запікати 40-45 хв до золотистого кольору при температурі 160 місто. Дістати з духовки і дати охолонути в формі. Коли охолоне, перевернути корж, щоб апельсини були зверху.
торт з маком - фото крок 7
Поки торт остигає, зробити крем. Збити яйця з соком апельсина, перелити в вогнетривку миску.
торт з маком - фото крок 8
Додати цукор, олія, апельсинову цедру (попередньо ошпарити) і поставити миску на каструлю з киплячою водою повільно (щоб дно не стосувалося води). Помішувати на повільному вогні, поки суміш не загусне - вона буде готова, коли крем буде покривати зворотний бік ложки (це може зайняти до 30 хвилин, так що будьте терплячі).
торт з маком - фото крок 9
Порізати торт поперек два рази, щоб вийшло три коржа. Змастити середину і нижню частину сиропом.
торт з маком - фото крок 10
Коржі кремом і залишити на кілька годин, щоб він просочився. Його можна зберігати 3-4 дня в холодильнику.
Торт з маком готовий. Смачного!

Схожі рецепти