Торт йогуртовий з фруктами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите легкі, ніжні десерти, то пропоную вам приготувати торт йогуртовий з фруктами. М'яка структура і неймовірний смак подобаються і дорослим, і дітям.
Рецептів торта йогуртового з фруктами досить багато, адже поле для фантазії тут дійсно величезна. Його можна готувати з натурального йогурту або з добавками, використовувати будь-які свіжі або консервовані фрукти. До того ж, він не дуже калорійний.
- Йогурт - 450 грам
- Персики консервовані - 8 штук
- Вершки - 250 мілілітрів
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Лимон - 0.5 штуки
- Вершкове масло - 150 грам
- Печиво - 300 грам
- Желатин - 2 Ст. Ложки
1. Рецепт приготування торта йогуртового з фруктами досить простий і займає близько півгодини. Для початку необхідно залити желатин водою і залишити на деякий час.
2. Тим часом можна подрібнити печиво (вручну або за допомогою блендера).
3. На повільному вогні розтопити вершкове масло. Головне, щоб воно не почало горіти.
4. У розтоплене масло додати печиво і ретельно перемішати, щоб не утворилося грудок.
5. Готове тісто з печива рівномірно розподілити по дну форми і відправити в холодильник мінімум на 15 хвилин.
6. Йогурт перекласти в високу ємність. Додати цукор (його кількість залежить від солодощі йогурту і ваших смакових пристрастей). Вичавити сік з половинки лимона і ретельно збити масу.
7. Желатин трохи підігріти на повільному вогні (але не доводити до кипіння).
8. Холодні вершки збити міксером в густу піну.
9. Близько 2/3 желатину відправити до йогурту і трохи збити.
10. Туди ж відправити і збиті вершки, акуратно перемішати все ложкою.
11. На корж з печива викласти фрукти і залити все масою. Надіслати в холодильник мінімум на 2 годину.
12. Коли верх торта трохи вже застиг, в залишився желатин додати цукор (або сироп від фруктів) і вилити його на торт. Можна прикрасити фруктами зверху, желейна верхівка буде їх фіксувати. От і все, торт йогуртовий з фруктами в домашніх умовах готовий. Залишилося відправити його в холодильник, поки не застигне верхній шар.