Торт «вулкан»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі дуже смачний, але при цьому досить простий у приготуванні рецепт торта "вулкан" з фото. Найніжніші коржі і м'який, нежирний крем ідеально доповнює шоколадна глазур.
Приготувати торт "вулкан" в домашніх умовах можна не тільки на свято, але і без особливого приводу. Його родзинка в оригінальному оформленні, а склад цілком звичайний для будь-якої господині. Сухофрукти і горіхи можна додавати за бажанням або зовсім обійтися без них.
- Цукор - 3 склянки
- Крем - 1 літр
- Яйце - 2 штуки
- Згущене молоко - 150 грам
- Какао - 2-3 Ст. Ложок
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Борошно - 400-500 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Горіхи - 100 грам
- Сухофрукти - 100 грам
- Шоколад - 50 грам
1. Для приготування коржів необхідно з'єднати 200 грам цукру, 200 грам сметани і яйця. Трохи збити.
2. Додати близько 2 столових ложок какао, розпушувач і згущене молоко. При бажанні можна використовувати варене згущене молоко. Почати збивати віночком або міксером.
3. Поступово всипати борошно, продовжуючи збивати. Це класичний рецепт торта "вулкан", однак при бажанні в корж можна додати розтоплений шоколад і цукати, наприклад.
4. Тісто розділити на 2 нерівні частини. Один корж повинен бути тонким і не дуже великим за обсягом.
5. Другий корж - це інше тісто. Випікати обидва коржа при невисокій температурі (до 100 градусів) близько 30 хвилин.
6. Готові коржі як слід остудити.
7. Великий корж необхідно нарізати невеликими кубиками. Можна зробити ромбики або шматочки довільної форми, однак приблизно однакового розміру.
8. Частину, що залишилася сметану збити з цукром (близько 6-8 столових ложок) до однорідної консистенції. Як зробити торт "вулкан" ще цікавіше? Можна взяти йогуртовий крем, наприклад.
9. Корж поменше буде використовуватися як основа. Йому необхідно надати форму і рясно змастити кремом.
10. Далі нарізані шматочки коржа необхідно вмочати в крем і викладати на основу.
11. Таким чином викласти весь корж і надати торту форму вулкана. При бажанні в проміжках між коржами можна викладати сухофрукти і горіхи. Вершкове масло з'єднати з шоколадом і розтопити на водяній бані. Отриманою глазур'ю полити торт і відправити в холодильник, щоб він як слід просочився.