Пиріг «вулкан» з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг "вулкан" з заварним кремом цілком можна назвати тортом. Перш за все ця випічка дуже оригінальна і, звичайно, смачна. Про те, як спекти цей чудовий пиріг мій рецепт.
Пиріг "вулкан" дійсно за формою нагадує це природне явище. Виглядає досить ефектно, тому підійде на будь-яке свято. Ніжний, заварний крем в поєднанні з м'яким, шоколадним тестом сподобається багатьом любителям солодкої випічки. Готується пиріг просто, але звичайно вимагає часу.
- Куряче яйце - 5 штук(4 штуки - в тісто, 1 штука - в вершках)
- Цукор - 300 грам(200 грам - в тісто, 100 грам - в вершках)
- Молоко - 650 мілілітрів(150 мл. - в тісто, 500 мл. - в вершках)
- Соняшникова рафінована олія - 100 мілілітрів
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Крохмаль кукурудзяний - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
Підготуйте інгредієнти для пирога.
Зваріть заварний крем. У мисочку розбийте яйце.
Всипте 100 грам цукру.
Перемішайте цукор з яйцем і всипте крохмаль.
Перемішайте цукор, яйце і крохмаль, щоб не було грудочок. Додайте кілька столових ложок молока.
500 мл. Молока налийте в каструлю, поставте на плиту. Коли молоко почне закипати, влийте тонкою цівкою суміш яйця, цукру і крохмалю. Постійно перемішуючи, Довести крем zagusteniâ. Додайте ванільний цукор і вершкове масло, перемішайте.
Займіться тестом. У миску розбийте 4 яйця, всипте 200 грам цукру.
Перемішайте віночком яйця з цукром. Влийте 150 мл. Молока і соняшникову олію.
Всипте розпушувач і борошно.
Просійте какао і перемішайте всі інгредієнти тесту.
У форму з роз'ємними бортиками діаметром 20-22 см. Постеліть Пекарській папір. Викладіть тісто. В середину тесту викладіть заварний крем.
Випікайте пиріг у духовці при температурі 175-180 градусів 40-45 хвилин.
Пиріг "вулкан" дістаньте з духовки. Дайте йому охолонути протягом декількох годин. Дістаньте з форми. Прикрасьте за смаком. Я полила розтопленим шоколадом і посипала горіхами.
Пиріг "вулкан" наріжте і подавайте до столу. Приємного чаювання!