Рецепт Пиріг «вулкан» з заварним кремом фото

Пиріг «вулкан» з заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Пшеничне борошно
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Пиріг"Вулкан" з заварним кремом цілком можна назвати тортом. Перш за все ця випічка дуже оригінальна і, звичайно, смачна. Про те, як спекти цей чудовий пиріг мій рецепт.

Опис приготування:

Пиріг"Вулкан" дійсно за формою нагадує це природне явище. Виглядає досить ефектно, тому підійде на будь-яке свято. Ніжний, заварний крем в поєднанні з м'яким, шоколадним тестом сподобається багатьом любителям солодкої випічки. Готується пиріг просто, але звичайно вимагає часу.

  • Куряче яйце - 5 штук(4 штуки - в тісто, 1 штука - в вершках)
  • Цукор - 300 грам(200 грам - в тісто, 100 грам - в вершках)
  • Молоко - 650 мілілітрів(150 мл. - в тісто, 500 мл. - в вершках)
  • Соняшникова рафінована олія - 100 мілілітрів
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне - 300 грам
  • Крохмаль кукурудзяний - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Ванільний цукор - 10 грам
пиріг
Підготуйте інгредієнти для пирога.
пиріг
Зваріть заварний крем. У мисочку розбийте яйце.
пиріг
Всипте 100 грам цукру.
пиріг
Перемішайте цукор з яйцем і всипте крохмаль.
пиріг
Перемішайте цукор, яйце і крохмаль, щоб не було грудочок. Додайте кілька столових ложок молока.
пиріг
500 мл. Молока налийте в каструлю, поставте на плиту. Коли молоко почне закипати, влийте тонкою цівкою суміш яйця, цукру і крохмалю. Постійно перемішуючи, Довести крем zagusteniâ. Додайте ванільний цукор і вершкове масло, перемішайте.
пиріг
Займіться тестом. У миску розбийте 4 яйця, всипте 200 грам цукру.
пиріг
Перемішайте віночком яйця з цукром. Влийте 150 мл. Молока і соняшникову олію.
пиріг
Всипте розпушувач і борошно.
пиріг
Просійте какао і перемішайте всі інгредієнти тесту.
пиріг
У форму з роз'ємними бортиками діаметром 20-22 см. Постеліть Пекарській папір. Викладіть тісто. В середину тесту викладіть заварний крем.
пиріг
Випікайте пиріг у духовці при температурі 175-180 градусів 40-45 хвилин.
пиріг
Пиріг"Вулкан" дістаньте з духовки. Дайте йому охолонути протягом декількох годин. Дістаньте з форми. Прикрасьте за смаком. Я полила розтопленим шоколадом і посипала горіхами.
пиріг
Пиріг"Вулкан" наріжте і подавайте до столу. Приємного чаювання!

Схожі рецепти