Рецепт Торт «Shifonovaya Прага» фото

Торт «Shifonovaya Прага»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 6
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Торт"Шифонова Прага" -один з кращих шоколадних тортів мого дитинства. Я вже з 12 років сама випікала торт"Прага" . Зараз в магазині є безліч красивих тортів, але домашній значно смачніше.

Опис приготування:

Торт "шифонова Прага" - це варіація на тему класичного торта"Прага" . Шифоновим він називається, так як в рецепт бісквіта входить рослинна олія. Бісквіт виходить повітряним, розрізати його рекомендується тільки після того, як він повністю охолоне. А значить, краще пекти його напередодні. Ви, звичайно, можете вносити свої корективи в рецепт, наприклад, можна просочувати коржі коньяком, а не тільки додавати його в крем, але можна обійтися і зовсім без нього. Успіхів і приємного апетиту!


  • Борошно - 200 грам (бісквіт)
  • Цукор - 180 грам (бісквіт)
  • Жовток - 5 штук (бісквіт)
  • Білок - 8 штук (бісквіт)
  • Кава без цукру - 175 мілілітрів (бісквіт)
  • Какао - 60 грам (бісквіт)
  • Масло рослинне (без запаху) - 125 мілілітрів (бісквіт)
  • Розпушувач - 1, 5 чайних ложки (бісквіт)
  • Сода - 1/4 чайних ложки (бісквіт)
  • Сіль - 1/4 чайних ложки (бісквіт)
  • Жовток - 3 штуки (крем)
  • Sgushenka - 10 Ст. Ложок (крем)
  • Шоколад - 50 грам (крем)
  • Коньяк - 2-3 Ст. Ложок (крем)
  • Вершкове масло - 200 грам (крем)
  • Вода - 1/4 склянки (крем)
  • Крем - 80 грам (глазур)
  • Какао - 60 грам (глазур)
  • Цукор - 40 грам (глазур)
  • Вершкове масло - 200 грам (глазур)
торт
Підготувати продукти.
торт
Жовтки збити з цукром і влити олію. Збивати далі.
торт
Зварений кави змішати з какао і влити до жовтків.
торт
Борошно змішати з сіллю, содою, розпушувачем і просіяти в жовтки.
торт
Білки збити і додати в тісто.
торт
Бісквіт випікати при 160 градусах близько 50 хвилин, охолодити і розрізати на три частини.
торт
На малому вогні заварюємо жовтки, збиті з водою і згущеним молоком (5 ст.Л.), постійно помішуючи, додаємо шоколад. Заважаємо до однорідної маси. Остужаем.
торт
Збиваємо масло, додаємо остиглі жовтки з шоколадом і половину згущеного молока (5 ст.Л.). Додаємо коньяк.
торт
Коржі намазати кремом.
торт
Верхній бісквіт змащуємо конфитюром.
торт
Готуємо глазур: сметану, какао, цукор проварити на слабкому вогні 3 хвилини, додамо масло і розмішати до однорідності.
торт
Торт залити глазур'ю і остудити.
торт
Смачного!

Схожі рецепти