Торт «Shifonovaya Прага»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 6 г. 0 хв.
Торт"Шифонова Прага" -один з кращих шоколадних тортів мого дитинства. Я вже з 12 років сама випікала торт"Прага" . Зараз в магазині є безліч красивих тортів, але домашній значно смачніше.
Опис приготування:
Торт "шифонова Прага" - це варіація на тему класичного торта"Прага" . Шифоновим він називається, так як в рецепт бісквіта входить рослинна олія. Бісквіт виходить повітряним, розрізати його рекомендується тільки після того, як він повністю охолоне. А значить, краще пекти його напередодні. Ви, звичайно, можете вносити свої корективи в рецепт, наприклад, можна просочувати коржі коньяком, а не тільки додавати його в крем, але можна обійтися і зовсім без нього. Успіхів і приємного апетиту!
- Борошно - 200 грам (бісквіт)
- Цукор - 180 грам (бісквіт)
- Жовток - 5 штук (бісквіт)
- Білок - 8 штук (бісквіт)
- Кава без цукру - 175 мілілітрів (бісквіт)
- Какао - 60 грам (бісквіт)
- Масло рослинне (без запаху) - 125 мілілітрів (бісквіт)
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки (бісквіт)
- Сода - 1/4 чайних ложки (бісквіт)
- Сіль - 1/4 чайних ложки (бісквіт)
- Жовток - 3 штуки (крем)
- Sgushenka - 10 Ст. Ложок (крем)
- Шоколад - 50 грам (крем)
- Коньяк - 2-3 Ст. Ложок (крем)
- Вершкове масло - 200 грам (крем)
- Вода - 1/4 склянки (крем)
- Крем - 80 грам (глазур)
- Какао - 60 грам (глазур)
- Цукор - 40 грам (глазур)
- Вершкове масло - 200 грам (глазур)
Підготувати продукти.
Жовтки збити з цукром і влити олію. Збивати далі.
Зварений кави змішати з какао і влити до жовтків.
Борошно змішати з сіллю, содою, розпушувачем і просіяти в жовтки.
Білки збити і додати в тісто.
Бісквіт випікати при 160 градусах близько 50 хвилин, охолодити і розрізати на три частини.
На малому вогні заварюємо жовтки, збиті з водою і згущеним молоком (5 ст.Л.), постійно помішуючи, додаємо шоколад. Заважаємо до однорідної маси. Остужаем.
Збиваємо масло, додаємо остиглі жовтки з шоколадом і половину згущеного молока (5 ст.Л.). Додаємо коньяк.
Коржі намазати кремом.
Верхній бісквіт змащуємо конфитюром.
Готуємо глазур: сметану, какао, цукор проварити на слабкому вогні 3 хвилини, додамо масло і розмішати до однорідності.
Торт залити глазур'ю і остудити.
Смачного!