Торт «Прага» з вишнею та сиром
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите експериментувати з класичними рецептами, тоді цей цікавий варіант знаменитого празького торта обов'язково буде вам до смаку. Запам'ятовуйте рецептуру і приготуйте його будинку.
Хочу запропонувати вам на замітку мою фантазію на тему, як приготувати торт "прага" з вишнею та сиром. У ньому дивно ніжний і насичений крем поєднується з шоколадними коржами і пікантною кислинкою вишні. Приголомшливий смак, який обов'язково варто спробувати!
- Вершки - 2 склянки
- Сир - 500 грам
- Яйце - 4 штуки
- Банка згущеного молока - 1 штука
- Цукор - 1 Склянка(+ в крем за смаком)
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Борошно - 2.5 склянки (приблизно)
- Крем - 1 Склянка
- Желатин - 1 Ст. Ложка
1. Яйця збийте з цукром і ваніліном.
2. Додайте сметану, згущене молоко і просіяне какао.
3. Всипати невеликими порціями борошно, замішуючи однорідне тісто.
4. Вилийте його в жароміцних форму, змащену маслом, і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на годинку (час вказано умовно, все залежить від розміру форми і висоти коржа).
5. Готовий корж як слід остудіть і гострим ножем розріжте на два.
6. Для приготування крему збийте вершки до щільних піків з цукром. Додайте сир, продовжуючи збивати.
7. Розчиніть у воді трохи желатину і додайте в крем. Збийте ще раз.
8. Нижній корж просочіть вишневим сиропом, викладіть рівним шаром крем. Надішліть корж в холодильник хвилин на 15.
9. Після акуратно накрийте другим коржем. Знову приберіть в холодильник.
10. Коли тортик добре схопився, змастіть боки залишками вишневого сиропу.
11. А ягоди викладіть зверху. Можна додатково зробити шоколадну глазур.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!