Рецепт Торт «Прага» з вишнею та сиром фото

Торт «Прага» з вишнею та сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Молочні продукти , Сир , Вишня
Пісні страви
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Якщо ви любите експериментувати з класичними рецептами, тоді цей цікавий варіант знаменитого празького торта обов'язково буде вам до смаку. Запам'ятовуйте рецептуру і приготуйте його будинку.

Опис приготування:

Хочу запропонувати вам на замітку мою фантазію на тему, як приготувати торт"Прага" з вишнею та сиром. У ньому дивно ніжний і насичений крем поєднується з шоколадними коржами і пікантною кислинкою вишні. Приголомшливий смак, який обов'язково варто спробувати!

  • Вершки - 2 склянки
  • Сир - 500 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Банка згущеного молока - 1 штука
  • Цукор - 1 Склянка(+ в крем за смаком)
  • Какао - 2 Ст. Ложки
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 2.5 склянки (приблизно)
  • Крем - 1 Склянка
  • Желатин - 1 Ст. Ложка
торт
1. Яйця збийте з цукром і ваніліном.
торт
2. Додайте сметану, згущене молоко і просіяне какао.
торт
3. Всипати невеликими порціями борошно, замішуючи однорідне тісто.
торт
4. Вилийте його в жароміцних форму, змащену маслом, і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на годинку (час вказано умовно, все залежить від розміру форми і висоти коржа).
торт
5. Готовий корж як слід остудіть і гострим ножем розріжте на два.
торт
6. Для приготування крему збийте вершки до щільних піків з цукром. Додайте сир, продовжуючи збивати.
торт
7. Розчиніть у воді трохи желатину і додайте в крем. Збийте ще раз.
торт
8. Нижній корж просочіть вишневим сиропом, викладіть рівним шаром крем. Надішліть корж в холодильник хвилин на 15.
торт
9. Після акуратно накрийте другим коржем. Знову приберіть в холодильник.
торт
10. Коли тортик добре схопився, змастіть боки залишками вишневого сиропу.
торт
11. А ягоди викладіть зверху. Можна додатково зробити шоколадну глазур.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти