Торт «Прага» з вишнею та шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Улюблена класика іноді ще смачніше з невеликими змінами. На доказ своїх слів пропоную вам вдалий варіант, як приготувати торт "прага" з вишнею та шоколадом. Спробуйте, вам сподобається!
Це неймовірно насичений тортик, який буквально тане в роті! Взагалі в моїй родині є певні види страв, які за стандартом готуються завжди (в тому числі і десерти), проте я дуже люблю пробувати щось нове. Так і знайшла цей класний рецепт тортика.
- Яйце - 2 штуки
- Какао - 3 Ст. Ложки(2 в тісто, 1 в вершках)
- Цукор - 120-150 грам
- Згущене молоко - 1 штука (банку)
- Крем - 250 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 250-300 грам
- Вишня - 150 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Шоколад - 200 грам
1
Перед початком процесу включіть її, нехай розігрівається до 200 градусів. З тестом все досить просто: для початку збийте яйця з цукром.
2
Додайте сметану, половину баночки згущеного молока, щіпку солі.
3
Всипте просіяне какао, збийте тісто як слід.
4
Додавайте борошно, замішуючи однорідне тісто.
5
Підготуйте жароміцних форму, змастіть її вершковим маслом. Вилийте у форму тісто і відправте в розігріту духовку.
6
Корж випікається близько 40-60 хвилин приблизно, але потрібно перевіряти готовність дерев'яною шпажкою або зубочисткою.
7
Готовий корж викладіть на решітку і дайте йому охолонути.
8
Для приготування крему збийте 100 грам вершкового масла з другою половиною згущеного молока і ложкою какао.
9
Корж розрізати на 2-3 частини. Викладіть перший корж, просочіть його невеликою кількістю вишневого сиропу або соку. Змастіть кремом. Розподіліть вишні без кісточок рівним шаром.
10
Тепер - знову шар вишень і залишився корж.
11
Для прикраси торта зверху зробіть глазур, розтопивши шоколад з вершковим маслом. Полийте глазур'ю і залиште для просочення.