Торт «Пікова дама»
(покроковий рецепт з фото)
Любителі простої домашньої випічки і чорносливу, спеціально для вас хочу запропонувати цей рецепт. Повітряний корж, ніжний крем, насичений смак сухофруктів - дивно вдалий варіант для всієї родини.
Хочу розповісти вам, як приготувати торт "пікова дама" . Він гарний у першу чергу тим, що з досить простих інгредієнтів у вас вийде вишуканий смак, апетитний зовнішній вигляд і досить великий обсяг. Як солоденького до чаю вам обов'язково сподобається. Рекомендую рецепт на замітку!
- Яйце - 3 штуки
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 1 Склянка(+ в крем за смаком)
- Мед - 50 грам
- Згущене молоко - 100 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Крем - 2 склянки
- Чорнослив - 1 Склянка
1. Відразу ж включайте духовку, нехай розігрівається до 180 градусів. Акуратно відокремте білки від жовтків. Поділіть цукор навпіл і збийте обидві маси окремо. Після акуратно з'єднайте разом.
2. Додайте трохи рідкого меду.
3. Слідом - соду або розпушувач.
4. Всипте просіяне борошно і замісити однорідне тісто без грудочок.
5. Акуратно вилийте у жароміцних форму і відправте в духовку.
6. Випікайте корж 30-40 хвилин до рум'яності. Після остудіть як слід.
7. І акуратно розріжте на два коржі.
8. Для приготування крему збийте сметану з цукром ...
9. ... І вареним згущеним молоком.
10. Викладіть корж на тарілку для подачі. Змастіть його кремом.
11. Розподіліть зверху рівним шаром чорнослив.
12. Зверху - другий корж і знову крем. Залиште тортик, щоб він просочився, на пару годин. А перед подачею прикрасьте.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!