Торт «Nyyu Йорк»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-8
Час приготування: 19 г. 0 хв.
Ніжний вершковий смак з тонкими нотками лимона - торт"Нью Йорк" стане ідеальним рішенням для будь-якого свята. Це класичний варіант вишуканого десерту, смак якого справді незабутній.
Опис приготування:
Класичний торт"Нью Йорк" за цим рецептом виходить завжди на 100%, якщо взяти правильний сир. У моєму арсеналі цей рецепт на почесному місці, оскільки торт виходить неймовірно смачним. Незважаючи на тривалість його приготування і копіткість, результат виправдає всі старання. Прикрасити можна сиропом або сезонними ягодами / фруктами. Крім цього, до такого чізкейк підійде будь-який топпинг.
- Печиво - 320 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Сир"Філадельфія" - 900 грам
- Цукор - 220 грам
- Яйця - 5 штук
- Крем - 160 грам
- Ванілін - За смаком
- Лимонна цедра - За смаком
1. Представлені інгредієнти розраховані на торт у формі розміром 23 см. Для цього десерту використовується м'який сир"Філадельфія" , можна взяти і"Маскарпоне" або аналогічний сир.
2. Відразу нам потрібно зробити основу з печива. Для цього помістіть його в блендер і подрібніть до стану крихти. Додайте розтоплене вершкове масло і перемішайте до однорідного стану.
3. Візьміть форму для випічки і викладіть основу (разом з бортиками). Для 100% впевненості застелите основу пергаментом. Надішліть в морозильну камеру до повного застигання печива з маслом.
4. Тим часом приготуємо крем: змішуємо за допомогою міксера сир з цукром. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. По одному додаємо яйця: наступне додаємо тільки до повного збивання попереднього. Виходить гладкий і пишний крем.
5. Потім додаємо сметану, ванільний екстракт або ванілін і цедру лимона (можна лимонний сік). Збиваємо знову все міксером до однорідності.
6. Виливаємо крем в нашу основу і рівномірно розподіляємо його по всій поверхні. Щільно оберніть фольгою форму для випічки, щоб не потрапила вода. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Тепер форму для випічки потрібно поставити в піддон з високими бортами. Наливаємо туди воду так, щоб вона була до середини форми з чізкейк. Випікаємо близько 60 хвилин при температурі 160 градусів.
7. Через зазначений час вимикаємо духовку і відкриваємо двері. Ми залишаємо чізкейк до повного охолодження в такому положенні в духовці.
8. Після повного охолодження накриваємо плівкою і відправляємо на 8 годин в холодильник.
9. Потім знімаємо форму і прикрашаємо чізкейк за смаком. У мене це були сезонні фрукти і ягоди.