Рецепт Торт «медовий пух» фото

Торт «медовий пух»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Мед
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Якщо ви любите домашню солодку випічку, обов'язково раджу спробувати спекти торт"Медовий пух" . Він настільки м'який і ніжний, що буквально тане в роті. Неможливо відірватися

Опис приготування:

Для всіх шанувальників традиційного"медяники" хочу запропонувати дуже цікавий варіант тортика для різноманітності. Дивно простий і смачний заварний крем просочує медові коржі вже через кілька годин після складання торта. Але я рекомендую залишити його на ніч, щоб дійсно вийшов м'який десерт як пух.

  • Яйце - 2 штуки (тісто)
  • Цукор - 200 грам (тісто)
  • Борошно - 500 грам (приблизно)
  • Вершкове масло - 50 грам (тісто)
  • Сода - 1 Чайна ложка (тісто)
  • Мед - 50 грам (тісто)
  • Молоко - 600 мілілітрів (крем)
  • Крохмаль - 50 грам (крем)
  • Цукор - 140 грам (крем)
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка (крем)
торт
1. Інгредієнтів буде не дуже багато і вони в основному досить прості.
торт
2. У невелику каструльку відправте цукор і вбийте яйця.
торт
3. Додайте вершкове масло і мед, поставте на вогонь. Я раджу варити тісто на водяній бані. Як тільки масло і цукор розчиняться, ретельно перемішайте і всипте соду.
торт
4. Маса почне пінитися і збільшиться в об'ємі.
торт
5. Всипте борошно.
торт
6. Замісити м'яке тісто.
торт
7. Розділити тісто 8-9 рівних частин.
торт
8. Кожен шматочок тонко розкачати, викладіть на деко і відправте в розігріту до 200 градусів духовку.
торт
9. Випікайте 3-4 хвилини до рум'яної. Готовий корж ще гарячим обріжте, використовуючи тарілку.
торт
10. Спечіть так все коржі.
торт
11. Коли коржі готові, можна зайнятися кремом. З'єднайте цукор і яйця, збийте до однорідності.
торт
12. Молоко доведіть до кипіння.
торт
13. До яйцям з цукром додайте крохмаль.
торт
14. Влийте масу тонкою цівкою в кипляче молоко, перемішайте і зніміть крем з вогню. Додайте ванільний цукор для аромату.
торт
15. Перемажьте коржі кремом.
торт
16. Подрібніть обрізки коржів в крихту.
торт
17. І присипте крихтою верх і боки тортика.
торт
18. Готовий тортик залиште просочуватися.
торт
19. Приємного чаювання!

Схожі рецепти