Рецепт Торт «Київський» фото

Торт «Київський»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Яйця , Молоко
Страви без випічки
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , 8 березня
Випічка , Торти , Київський торт
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Готувати домашній торт - заняття не з легких! Але уявіть на секундочку, як здивуються ваші гості, якщо ви власноруч приготуєте справжній"Київський" торт, представили? А тепер за справу!

Опис приготування:

Це класичний рецепт приготування торта"Київського" . Існує безліч варіацій цього знаменитого торта, але головне правильно приготувати корж і масляний крем. Прикраса торта - справа, суто особиста. Тут політ фантазії не обмежується нічим. Вдалого вам приготування!

  • Білки курячі - 8 штук
  • Борошно - 70 грам
  • Молоко - 200 грам
  • Цукор - 2 склянки
  • Жовтки курячі - 6 штук
  • Вершкове масло - 400 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Крохмаль кукурудзяний - 4 Ст. Ложки
  • Горіхи - 150 грам (кешью)
  • Коньяк - 2 Ст. Ложки
  • Какао - 1, 5 Ст. Ложки
торт
Збиваємо білки з дрібкою солі, до стійкої піни. Потім потроху досипати цукор, збиваючи міксером на середніх оборотах. Цукор повинен повністю розчиниться, а піна стати гладкою і однорідної. Це займе 25 хвилин.
торт
Подрібнюємо горіхи і змішуємо з крохмалем, засипаємо їх в білкову масу. Акуратно перемішуємо, краще силіконової лопаткою.
торт
Деко застеліть папером для випічки. Акуратно викладіть на нього білкову масу з горішками і розрівняйте. Випікаємо 10 хвилин, температура 160 градусів, потім знизимо до 140 градусів випікаємо ще 10 хвилин. А тепер корж потрібно посушити, для цього температуру прибираємо до 100 градусів, відкриваємо дверцята духовки і сушимо 3 годину. Далі, можна залишити корж на ніч в вимкненій духовці.
торт
Для крему"Шарлотт" : змішайте саxар, жовтки, молоко і зваріть майже до кипіння, потім зніміть з вогню і остудіть масу. Розм'якшене вершкове масло збийте міксером, поступово додайте яєчно-молочну суміш.
торт
Додайте коньяк і збивайте до однорідності. Розділіть крем навпіл, в одну половину додайте какао і збийте.
торт
Зніміть корж з дека, Кінець вирівнювання nozhom, а потім розріжте його вздовж на 2 частини. Нижній корж змастіть світлим кремом, а верхній - шоколадним. Бока також змащуємо кремом і присипаємо горіховою крихтою. Ставимо торт в холодильник, мінімум на 1 час.
торт
Смачного!

Схожі рецепти