Торт «Київський»
(покроковий рецепт з фото)
Готувати домашній торт - заняття не з легких! Але уявіть на секундочку, як здивуються ваші гості, якщо ви власноруч приготуєте справжній "київський" торт, представили? А тепер за справу!
Це класичний рецепт приготування торта "київського" . Існує безліч варіацій цього знаменитого торта, але головне правильно приготувати корж і масляний крем. Прикраса торта - справа, суто особиста. Тут політ фантазії не обмежується нічим. Вдалого вам приготування!
- Білки курячі - 8 штук
- Борошно - 70 грам
- Молоко - 200 грам
- Цукор - 2 склянки
- Жовтки курячі - 6 штук
- Вершкове масло - 400 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Крохмаль кукурудзяний - 4 Ст. Ложки
- Горіхи - 150 грам (кешью)
- Коньяк - 2 Ст. Ложки
- Какао - 1, 5 Ст. Ложки
Збиваємо білки з дрібкою солі, до стійкої піни. Потім потроху досипати цукор, збиваючи міксером на середніх оборотах. Цукор повинен повністю розчиниться, а піна стати гладкою і однорідної. Це займе 25 хвилин.
Подрібнюємо горіхи і змішуємо з крохмалем, засипаємо їх в білкову масу. Акуратно перемішуємо, краще силіконової лопаткою.
Деко застеліть папером для випічки. Акуратно викладіть на нього білкову масу з горішками і розрівняйте. Випікаємо 10 хвилин, температура 160 градусів, потім знизимо до 140 градусів випікаємо ще 10 хвилин. А тепер корж потрібно посушити, для цього температуру прибираємо до 100 градусів, відкриваємо дверцята духовки і сушимо 3 годину. Далі, можна залишити корж на ніч в вимкненій духовці.
Для крему "шарлотт" : змішайте саxар, жовтки, молоко і зваріть майже до кипіння, потім зніміть з вогню і остудіть масу. Розм'якшене вершкове масло збийте міксером, поступово додайте яєчно-молочну суміш.
Додайте коньяк і збивайте до однорідності. Розділіть крем навпіл, в одну половину додайте какао і збийте.
Зніміть корж з дека, Кінець вирівнювання nozhom, а потім розріжте його вздовж на 2 частини. Нижній корж змастіть світлим кремом, а верхній - шоколадним. Бока також змащуємо кремом і присипаємо горіховою крихтою. Ставимо торт в холодильник, мінімум на 1 час.
Смачного!