Торт із заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Іноді дуже актуально приготувати швидкий святковий десерт на День народження або інше торжество. Пропоную рецепт простого торта із заварним кремом. Нічого складного, а головне - дуже смачно!
Як приготувати торт з заварним кремом в домашніх умовах? Спершу потрібно зробити просте тісто і спекти в духовці коржі. Тим часом можна зайнятися заварним кремом. Готові коржі промазиваются кремом, формується торт. Верх я посипаю подрібненими волоськими горіхами. Хай щастить!
- Крем - 300 грам
- Борошно - 350 грам(+ 2 ст. L. Для крему)
- Яйця - 6 штук(3 яйця + 3 жовтка для крему)
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 2 щіпки(1 стакан для крему)
- Молоко - 0, 5 L
- Масло слівочоное - 50 грам
- Горіхи очищені - 1 За смаком
Приготуємо тісто. Змішайте сметану з яйцями, борошном, сіллю і цукром. Замісити тісто і поставте його в холодильник на 30 хвилин.
Розділіть тісто на частини і розкачайте в тонкі коржі.
Випікаємо коржі в духовці при 180 градусах по 15 хвилин.
Для крему змішуємо борошно з цукром, жовтками і молоком. Ставимо масу на повільний вогонь, заварюємо крем при постійному помішуванні. Як тільки загусне, знімаємо з вогню і даємо трохи охолонути. Додаємо вершкове масло, перемішуємо. Змащуємо остиглі коржі кремом. Формуємо торт, присипавши верхівку горіхами.
Ставимо торт на ніч у холодильник для гарної просочення. Смачного!