Томатне перлотто
(покроковий рецепт з фото)
Томатне перлотто або орзотто - популярна страва італійської кухні. Я сьогодні приготую веганські варіант, без додавання сиру. Блюдо виходить ніжним, ситним, смачним і дуже ароматним.
Поки я не спробувала цей рецепт, як приготувати томатне перлотто, я не любила перлову крупу. Тепер я з задоволенням готую перловку тільки так! Вона виходить дуже ніжною, добре засвоюється організмом і заряджає нас бадьорістю на весь день.
- Крупа перлова - 1 Склянка
- Томати у власному соку - 400 грам
- Соус томатний - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Цукор - За смаком
- Сіль - За смаком
- Розмарин - 1 штука (гілочка)
- Базилік - 1 штука (гілочка)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
Підготуйте необхідні продукти. Перлову крупу залийте окропом, залиште на ніч. Злийте воду, залийте окропом так, щоб вода покрила крупу на палець, і відваріть до готовності протягом 15-20 хвилин.
Я варю в мультиварці в режимі "крупа" . Відкиньте крупу на сито.
Поки відварюється крупа, очистіть цибулю і часник, подрібніть. Розігрійте масло на сковороді з високими бортиками. Пасеруйте цибулю і часник до м'якості. Помідори очистіть від шкірки, розімніть вилкою. Додайте томатне пюре, томатний соус, сіль, цукор за смаком, перемішайте.
Приправте подрібненими розмарином і базиліком, тушкуйте протягом 10 хвилин.
Готову крупу додайте в томатний соус, Тушіте 5 хвилин. Поперчіть за смаком.
Подавайте з зеленню. Смачного!