Тісто на пончики
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я знову вирішила зробити пончики. Справа в тому, що приїжджають родичі, а значить, потрібно мати щось про запас, крім основної їжі. Розповім вам, як приготувати тісто на пончики.
Тісто для пончиків краще робити без додавання будь-якого масла, оскільки самі пончики смажаться в самому, що ні на є, жирі. Як правило, це рослинне масло. Дуже часто пончики готують у фритюрниці, тоді вони обсмажуються більш рівномірно і красиво. Але і на сковороді виходить не гірше. Тісто можна робити зовсім пісним, без яєць і на воді. Тоді калорій буде трохи менше.
- Борошно - 2 склянки
- Молоко - 400 мілілітрів
- Яйця - 2 штуки
- Дріжджі сухі - 15 грам
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Цукрова пудра - За смаком
- Олія соняшникова - 150-200 мілілітрів
Спочатку розводимо в теплому молоці дріжджі. Кладемо цукор, розмішуємо і відставляємо бродити. А поки просіюємо борошно. Робимо поглиблення в центрі гірки. Розбиваємо туди яйця. Наливаємо дріжджі з молоком, кладемо дрібку солі і замішуємо тісто.
Кладемо тісто в тазик або каструльку, накриваємо рушником і відносимо в тепле місце на півгодини. Там воно має піднятися, як мінімум, вдвічі.
Коли тісто гарненько підніметься, починаємо відщипувати від нього шматочки для майбутніх пончиків. Розмір розраховуйте на свій розсуд. Не забудьте присипати стіл борошном, щоб тісто не прилипало. Робимо з шматочків бублики з маленькою дірочкою. Ми залишаємо пончики піднятися хвилин на 10-15.
А поки ставимо сковороду з високими краями або каструлю на плиту. Наливаємо побільше рослинного масла. Розпалює до бульбашок. Кладемо піднялися пончики в масло і обсмажуємо з двох сторін до готовності.
Готові пончики виймаємо і кладемо на серветки, щоб скло зайве масло. Посипаємо їх цукровою пудрою і подаємо на стіл. Смачного!