Рецепт Тісто на пончики фото

Тісто на пончики
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Американська кухня
Борошно, Молочні продукти, Яйця, Молоко
На полуденок, Для дітей, На природу, На сніданок
Випічка, Пончики

Сьогодні я знову вирішила зробити пончики. Справа в тому, що приїжджають родичі, а значить, потрібно мати щось про запас, крім основної їжі. Розповім вам, як приготувати тісто на пончики.

Тісто для пончиків краще робити без додавання будь-якого масла, оскільки самі пончики смажаться в самому, що ні на є, жирі. Як правило, це рослинне масло. Дуже часто пончики готують у фритюрниці, тоді вони обсмажуються більш рівномірно і красиво. Але і на сковороді виходить не гірше. Тісто можна робити зовсім пісним, без яєць і на воді. Тоді калорій буде трохи менше.

  • Борошно - 2 склянки
  • Молоко - 400 мілілітрів
  • Яйця - 2 штуки
  • Дріжджі сухі - 15 грам
  • Цукор - 5 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Цукрова пудра - За смаком
  • Олія соняшникова - 150-200 мілілітрів
тісто на пончики - фото крок 1
Спочатку розводимо в теплому молоці дріжджі. Кладемо цукор, розмішуємо і відставляємо бродити. А поки просіюємо борошно. Робимо поглиблення в центрі гірки. Розбиваємо туди яйця. Наливаємо дріжджі з молоком, кладемо дрібку солі і замішуємо тісто.
тісто на пончики - фото крок 2
Кладемо тісто в тазик або каструльку, накриваємо рушником і відносимо в тепле місце на півгодини. Там воно має піднятися, як мінімум, вдвічі.
тісто на пончики - фото крок 3
Коли тісто гарненько підніметься, починаємо відщипувати від нього шматочки для майбутніх пончиків. Розмір розраховуйте на свій розсуд. Не забудьте присипати стіл борошном, щоб тісто не прилипало. Робимо з шматочків бублики з маленькою дірочкою. Ми залишаємо пончики піднятися хвилин на 10-15.
тісто на пончики - фото крок 4
А поки ставимо сковороду з високими краями або каструлю на плиту. Наливаємо побільше рослинного масла. Розпалює до бульбашок. Кладемо піднялися пончики в масло і обсмажуємо з двох сторін до готовності.
тісто на пончики - фото крок 5
Готові пончики виймаємо і кладемо на серветки, щоб скло зайве масло. Посипаємо їх цукровою пудрою і подаємо на стіл. Смачного!

Схожі рецепти