Рецепт Тісто для чебуреків на кефірі фото

Тісто для чебуреків на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Любіть їсти чебуреки, тоді вчіться готувати їх вдома, адже приготовлені своїми руками, вони набагато смачніше покупних. А щоб спростити вам завдання я розповім, як зробити відмінне тісто для них.

Опис приготування:

Важко знайти людину, яка б не любила чебуреки, адже зараз вони стали одним з найулюбленіших страв у багатьох. Ось йдеш по вулиці, а вони тягнуть тебе своїм ароматом з усіх боків, з різних кафе, але повірте мені, ніколи і ніякої покупної чебурек не зрівнятися за смаком з тим, який ви приготуєте самі у себе вдома. Ну а раз так, тоді приступимо до справи, адже у нас є і рецепт приготування тіста для чебуреків на кефірі, таке тісто виходить дуже м'яке і еластичне, а чебуреки повітряними і соковитими. Я перепробувала досить багато різних способів, але цей простий рецепт тіста для чебуреків на кефірі все одно залишається моїм найулюбленішим, адже приготувати таке тісто дуже легко, а чебуреки з ним виходять чудові.

  • Кефір - 1 Склянка
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно - 4-5 склянок
  • Сіль - 0, 5-1 чайних ложки
тісто для чебуреків на кефірі - фото крок 1
У глибоку миску наливаємо кефір, розбиваємо яйце і додаємо сіль.
тісто для чебуреків на кефірі - фото крок 2
Збиваємо всі інгредієнти за допомогою вили або віночка.
тісто для чебуреків на кефірі - фото крок 3
Борошно просіваємо в іншу миску і починаємо поступово вводити в кефіру яєчну суміш.
тісто для чебуреків на кефірі - фото крок 4
Коли заважати виделкою стане важко, посипаємо стіл борошном і викладаємо на нього тісто.
тісто для чебуреків на кефірі - фото крок 5
Всипаємо ще борошна і ретельно замішуємо тісто руками. У складі я написала приблизно кількість борошна, але взагалі її потрібно додавати стільки, скільки візьме тісто. Воно повинно вийти не круте і не м'яке, еластичне і не повинно липнути до рук. Не перестарайтеся, адже якщо тісто буде занадто туге, то працювати з ним буде неможливо.
тісто для чебуреків на кефірі - фото крок 6
Готове тісто накриваємо рушником і ставимо на пів годинки в холодильник, можна потримати і далі. Потім розділяємо тісто на 10 частин, розгортаємо кожну і ліпимо з неї чебуреки. Все дуже просто, удачі вам в приготуванні.

Схожі рецепти