Тісто без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас не виходить або ви не любите робити дріжджове тісто, а домашню випічку обожнюєте, не впадай у відчай. Адже смачні пироги і пиріжки можна готувати і з дріжджового тіста. Легко і швидко.
Дріжджове тісто примхливе і не завжди виходить, але не сумуйте. Адже смачні і ароматні пироги чи пиріжки можна спекти, приготовив бездрожжевое тесто. З цього рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати тісто без дріжджів легко і швидко. З отримав тесту можна зробити 9-10 пиріжків або спекти невеликий пиріг.
- Борошно пшеничне - 2 склянки (може піти трохи більше)
- Кефір - 0, 5 склянки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 85 грам
- Сіль - 1 щіпка
Вершкове масло необхідно розтопити, але гарячим воно бути не повинно.
Змішуємо в мисці всі сухі інгредієнти.
Додаємо до сухих інгредієнтів розтоплене масло і перетираємо все в крихту.
Додаємо теплий кефір. Його потрібно обов'язково підігріти! але, звичайно, не кип'ятити.
І замішуємо м'яке, НЕ липнуче до рук тісто. У процесі замішування може знадобиться борошно, але не додавайте її занадто багато. Прибираємо тісто в холодильник на півгодини, а вже потім можна робити пироги чи пиріжки.