Тістечко з вареним згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)
Тістечко з вареним згущеним молоком - наскільки калорійне, настільки і смачне тістечко. З дитинства обожнюю варене згущене молоко, і тому це тістечко - одне з моїх найулюбленіших.
Для мене тістечко з вареним згущеним молоком - це смак мого дитинства. Схожими тістечками мене балувала бабуся, коли я був маленькими. Зараз я виріс і, незважаючи на неймовірну калорійність цього тістечка, все одно час від часу готую собі це тістечко за бабусиним рецептом Спробуйте і ви! Найскладніше тут - це зупинитися, коли почав їсти
- Молоко згущене - 380 мілілітрів
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Оцет столовий - 6 мілілітрів
- Кориця мелена - 1 Чайна ложка
- Маргарин - 200 грам
- Крем - 250 грам
- Сода харчова - 2 грами
- Борошно пшеничне - 360 грам
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки
Отже, щоб не було ніякої плутанини, відразу показую всі наші інгредієнти.
Беремо миску, кладемо туди сіль і сметану.
Соду гасимо оцтом і теж додаємо в миску.
Додаємо борошно, ванільний цукор, корицю. Гарненько змішуємо за допомогою міксера.
Додаємо кубиками нарізаний маргарин, продовжуємо місити тісто.
Гарненько змішавши всі інгредієнти, кладемо суміш на присипану борошном робочу поверхню і месім тісто. Тісто ділимо на 3 рівні частини, кожну з яких скочується в кульку. Ставимо наші кульки в морозилку на 20-25 хвилин.
Потім розгортаємо наш колобок в пласт, викладаємо його на деко, проколюємо виделкою в декількох місцях - і в духовку, розігріту до 175 градусів, з 20-25 хвилин.
Готовий корж відразу ж змащуємо згущеним молоком (третину банки на кожен корж). Аналогічну процедуру проробляємо з іншими коржами. Формуємо тришаровий тортик.
Надаємо торту рівну прямокутну форму, обрізаючи краї. Краї подрібнюємо в крихту, посипаємо ними наше тістечко. Красиве тістечко ставимо в холодильник на пару годин, а краще - на ніч, після чого воно буде готове до вживання.
Смачного!