Тістечко «картопля» з печивом і згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)
За цим рецептом тістечко "картошка" я роблю більше тридцяти років. Воно стало улюбленим солодким блюдом мого сина, завжди, на всіх святах, йшло "на ура" . Рецепт записували багато моїх друзів.
Цей рецепт гарний тим, що, по перше, їх не треба піч. А по-друге, не треба вмочати в какао, воно знаходиться всередині і зовні одночасно. І ще: мені не подобається, коли роблять такі тістечка з сухарів. Картопля виходить волога і в'язка, а з печива консистенція щільна, але і в той же час ламка, кусати зручно. Так що пробуйте і порівнюйте, може, так вам сподобається більше? !
- Печиво - 600-700 грам( "к чаю", "вершкове" і т.П.)
- Згущене молоко - 1 штука (банку)
- Вершкове масло - 150 грам (м'яке (не топити))
- Какао - 3-4 Ст. Ложок
- Коньяк, віскі, бренди - 3-4 Ст. Ложок
- Вишеньки з компоту або варення - 30-35 штук (для прикраси)
1. Підготуйте продукти.
2. Печиво потріть на дрібній овочевій тертці або пропустіть через м'ясорубку. Я вважаю за краще терти, так як виходить дрібно і без грудочок. Якщо боїтеся поранитися, одягніть на робочу руку медичну рукавичку, вона захистить.
3. Всипте до печива какао, ретельно перемішайте ложкою.
4. Додайте всі інші інгредієнти, ретельно перемішайте рукою, маса досить щільна. Якщо здається, що сухо, можна додати сироп якогось варення, тільки без ягід.
5. А тепер згадаємо дитинство і пограємо в пасочки. З усієї маси треба накрутити кульок приблизно однакового розміру. Частина викладаємо на красиву тарілку, а що залишилися складаємо в якусь коробку (бажано з кришкою, щоб не заветрівается). У всіх кульок робимо в центрі поглиблення пальцем, і в кожну ямку кладемо по вишеньці. Ура, тістечка готові! Можна із задоволенням їсти!