Tefteli в США
(покроковий рецепт з фото)
Серед безлічі рецептів приготування тефтелей на особливому місці знаходиться цей "заокеанський" варіант. З одного боку, він близький традиціям російської кухні, з іншою - має свої оригінальні особливості. Пробуємо? :)
Не знаю, чи дійсно батьківщиною цього рецепта є Сполучені Штати, але саме під такою назвою він до мене потрапив. Взагалі, тефтелі дуже популярні по всьому світу. Кожна нація готує тефтелі по-своєму - в Швеції, наприклад, в фарш додають вершки, а самі м'ясні кульки обсмажують в олії, в Росії найчастіше кладуть в фарш рис, а гасять тефтелі в соусі, переважно томатному… Рецепт приготування тефтелей по-американськи близький до нашого національного варіанту, але має одну особливість - ніякого рису тут і в помині немає, зате є пармезан. Не варто дивуватися - італійські іммігранти привнесли в американську кулінарію дуже своїх традиційних продуктів. Так що тефтелі з пармезаном - це цілком по-американськи.
Спробуйте це блюдо - якщо немає можливості придбати пармезан, замініть його будь-яким іншим хорошим твердим сиром (головне, НЕ плавленим! ). М'ясо, сир і томатний соус - поєднання безпрограшна. Це ті ж італійці давним-давно довели не тільки американцям, але і всьому світу за допомогою піци.
- Свинина - 500 грам
- Помідори - 500 грам
- Пармезан - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком