Тефтелі «Їжачки»
(покроковий рецепт з фото)
Мої діти люблять то, що я готую, але не завжди їм можна догодити. Хоча деякі мої творіння йдуть на ура завжди. Наприклад, мій наступний рецепт саме такий. Просте гаряче блюдо на кожен день.
Думаю, що вам буде цікаво дізнатися про те, як приготувати тефтелі "їжачки" з курячого фаршу. Можна зробити їх і з будь-якого іншого, але з куркою виходить ніжніше, а гаситься набагато швидше. На гарнір подавайте макарони, гречану кашу або овочі. Все досить легко, але дуже смачно!
- Куряче філе - 1 кілограм
- Мал - 300 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Запашний перець горошком - 6-8 штук
- Лавровий лист - 3 штуки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Томатна паста - 50 грам
- Вода - 1 Склянка
Промите філе обсушити, а потім подрібніть його в фарш з допомогою м'ясорубки або комбайна.
До фаршу додайте добре промитий рис.
Фарш добре перемішайте, додавши до нього сіль і перець. З фаршу сформуйте кульки.
Морква промийте, очистіть і натріть на крупній тертці. Цибулю очистіть і наріжте кубиками.
У сковороду з товстим дном влийте масло. Злегка обсмажте в ньому половину овочів. Потім зверху викладіть їжачків.
Зверху їжачків викладіть овочі, що залишилися. Посипте все перцем і сіллю, додайте запашний перець і лавровий лист.
Воду розведіть з томатною пастою. Влийте її в сковороду.
Потім залийте блюдо кип'яченою водою, щоб вона повністю покрила його.
Гасіть їжачки протягом 40 хвилин на невеликому вогні під кришкою. Смачного!