Рецепт Тефтелі «Їжачки» фото

Тефтелі «Їжачки»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Куряче філе , Крупи , Мал
На обід , На вечерю , Для дітей , Від 3 років
Гарячі страви , Їжачки
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Мої діти люблять то, що я готую, але не завжди їм можна догодити. Хоча деякі мої творіння йдуть на ура завжди. Наприклад, мій наступний рецепт саме такий. Просте гаряче блюдо на кожен день.

Опис приготування:

Думаю, що вам буде цікаво дізнатися про те, як приготувати тефтелі"Їжачки" з курячого фаршу. Можна зробити їх і з будь-якого іншого, але з куркою виходить ніжніше, а гаситься набагато швидше. На гарнір подавайте макарони, гречану кашу або овочі. Все досить легко, але дуже смачно!

  • Куряче філе - 1 кілограм
  • Мал - 300 грам
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Морква - 2 штуки
  • Запашний перець горошком - 6-8 штук
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Томатна паста - 50 грам
  • Вода - 1 Склянка
тефтелі
Промите філе обсушити, а потім подрібніть його в фарш з допомогою м'ясорубки або комбайна.
тефтелі
До фаршу додайте добре промитий рис.
тефтелі
Фарш добре перемішайте, додавши до нього сіль і перець. З фаршу сформуйте кульки.
тефтелі
Морква промийте, очистіть і натріть на крупній тертці. Цибулю очистіть і наріжте кубиками.
тефтелі
У сковороду з товстим дном влийте масло. Злегка обсмажте в ньому половину овочів. Потім зверху викладіть їжачків.
тефтелі
Зверху їжачків викладіть овочі, що залишилися. Посипте все перцем і сіллю, додайте запашний перець і лавровий лист.
тефтелі
Воду розведіть з томатною пастою. Влийте її в сковороду.
тефтелі
Потім залийте блюдо кип'яченою водою, щоб вона повністю покрила його.
тефтелі
Гасіть їжачки протягом 40 хвилин на невеликому вогні під кришкою. Смачного!

Схожі рецепти