Суп зі шпинатом для дітей
(покроковий рецепт з фото)
Барвистий суп зі шпинатом ідеально підійде для дитячого меню - таке блюдо вони із задоволенням спробують і попросять добавки! Беріть на замітку цей рецепт!
Яскравий суп зі шпинатом - соковите перша страва з оксамитовим післясмаком, яке обов'язково сподобається маленьким "нехочух" . У ньому практично немає овочів, які вони не люблять, а аромат і смак цибулі прихований, завдяки Шпинатна пюре. Блюдо виходить досить ситним, але багато хто просить добавки, тому найкраще готувати його із запасом.
- Шпинат - 2 пучка (близько 50 грам)
- Вода - 0, 5 L
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло рослинне - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 3 щіпки
- Куряче яйце - 1 штука (відварне)
Підготуйте необхідні інгредієнти. Заздалегідь відваріть куряче яйце.
Очистіть від лушпиння цибулю, промийте його і наріжте дрібними кубиками. Отпассеруйте близько 3-4 хвилин в рослинному маслі, вливши його в казан, каструлю або ківш з антипригарним дном.
Промийте листя шпинату і зріжте стебла з кожного з них. Наріжте стрічками і додайте в ємність. Тушкуйте близько 1 хвилини, поки маса зелені не зменшиться в розмірах.
Посолити блюдо. За бажанням можна додати дрібку меленого чорного перцю або інші прянощі, приправи.
Влийте теплу воду і тушкуйте все вміст ємності приблизно 2-3 хвилини після закипання рідини. Довго мучити немає необхідності - шпинат і цибулю практично готові.
Отпюріруйте всю масу занурювальним блендером до однорідності. Порцію супу влийте в глибоку тарілку.
Очистіть відварене куряче яйце від шкаралупи, промийте і наріжте кубиком. Додайте нарізку в тарілку з супом і прикрасьте за смаком. Подайте до столу суп теплим. Його можна доповнити сметаною будь-якої жирності. Смачного!