Суп з сирка «Дружба»
(покроковий рецепт з фото)
Джерело, ну хто з нас не пам'ятає смак цього супу? .. Колись він був справжньою паличкою-виручалочкою для наших мам і бабусь. Але ж і сьогодні простий рецепт супу з сирка «Дружба» (або будь-якого іншого плавленого сиру) може стати підмогою для сучасної господині, якої частенько доводиться готувати щось «по-швидкому».
До речі, цей супчик дуже поважають діти - лопають без всяких там «мені це не подобається», «Я не люблю таке» та ін. Так що, матусі, візьміть на замітку! Отже, рецепт супу з сирка "дружба" :
1. Овочі очистимо. Картопля поріжемо невеликими кубиками, морква - соломкою. Лук не чіпаємо!
2. Поставимо на вогонь каструльку з водою або бульйоном. Як тільки вона закипить - кинемо в неї картоплю, лавровий лист і цілу цибулину. Знімемо зайвий крохмаль шумівкою.
3. Поки вариться картопля, припустимо морква в невеликій кількості вершкового масла. Именно припустим, а не обсмажити - морквина повинна просочитися вершковим смаком, податися і разомлеть, а не стати коричневої.
4. Коли картопля досягне напівготовності, виймемо цибулину і відправимо в каструлю нарізаний плавлений сирок. Перед приготуванням супу його варто покласти в морозилку на пару годин - різати буде набагато простіше.
5. Коли сир повністю розплавиться (для цього вам доведеться обережно перемішувати вміст каструлі протягом декількох хвилин), введемо в суп припущені моркву.
6. Через кілька хвилин, коли овочі зваряться, суп вимкнемо, заправимо дрібно нарубаної часточкою часнику і дамо йому трошки заспокоїтися.
7. Розіллємо по тарілках, посипавши дрібно нарубаної зеленню, тертим сиром і сухариками.
Будемо їсти і згадувати - смак дитинства, все-таки… Тепер ви знаєте, як приготувати суп з сирка "дружба"!
- Вода або бульйон - 1-1, 5 L
- Картопля - 2-5 штук (в залежності від бажаної густоти супу)
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сирки плавлені - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Лавровий лист - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Ззелень свіжа- За смаком
- Сир тертий твердий- За смаком
- Сухарики - За смаком
1. Овочі очистимо. Картопля поріжемо невеликими кубиками, морква - соломкою. Лук не чіпаємо!
2. Поставимо на вогонь каструльку з водою або бульйоном. Як тільки вона закипить - кинемо в неї картоплю, лавровий лист і цілу цибулину. Знімемо зайвий крохмаль шумівкою.
3. Поки вариться картопля, припустимо морква в невеликій кількості вершкового масла. Именно припустим, а не обсмажити - морквина повинна просочитися вершковим смаком, податися і разомлеть, а не стати коричневої.
4. Коли картопля досягне напівготовності, виймемо цибулину і відправимо в каструлю нарізаний плавлений сирок. Перед приготуванням супу його варто покласти в морозилку на пару годин - різати буде набагато простіше.
5. Коли сир повністю розплавиться (для цього вам доведеться обережно перемішувати вміст каструлі протягом декількох хвилин), введемо в суп припущені моркву.
6. Через кілька хвилин, коли овочі зваряться, суп вимкнемо, заправимо дрібно нарубаної часточкою часнику і дамо йому трошки заспокоїтися.
7. Розіллємо по тарілках, посипавши дрібно нарубаної зеленню, тертим сиром і сухариками.
Будемо їсти і згадувати - смак дитинства, все-таки… Тепер ви знаєте, як приготувати суп з сирка "дружба"!